Kurtlar'ın yokluğu İnadına Yaşamak'a yaradı

Haberin Devamı

Başrollerini Oktay Kaynarca, Sanem Çelik ve Murat Ünalmış’ın oynadığı, Kanal D’nin yeni dizisi İnadına Yaşamak perşembe akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. İnadına Yaşamak, adından da anlaşıldığı gibi dünyası başına yıkılan insanların her şeye rağmen, inatla hayata tutunmalarını konu ediniyor. Dizi, konuk oyuncu Pelin Akil’in canlandırdığı Sedef karakterinin intihar sahnesiyle başladı. Hikâye, Sedef’in kocası Emir’e kardeşi gibi sevdiği Ali’ye âşık olduğunu söylemesi ve ölmeden önce Ali’nin de ona “Sevdim” itirafıyla start verdi. 1 saat 45 dakika yayınlanan bölümde; anne olmaya çalışan Zeynep’in dramını, kocası tarafından sevilmeyen Asiye’nin evi terk edip Kıbrıs’ta yeni bir hayat kuruşunu, yeni kocası Rıdvan’ın kumar borcu yüzünden başlayan kaçış planını, Emir’in Sedef’ten sonra hayata tutunmuş görünmesine rağmen tutunamamasını, Ali’nin Cankurtaran’da kurduğu mahalle hayatını, Damla’nın Ali’ye aşkını, Rıdvan ve Asiye’nin çocukları Çınar’ı eski eşleri Zeynep ve Ali’ye emanet edişini, çocuğun kaçırılmaya çalışılmasını, Kıbrıslı’nın başlarına bela olmasını izledik. Sizin de kafanız karıştı değil mi? Evet, ilk bölüm kimin kim olduğunu anlamakta zorlandık. Hikâye dağınıktı ve herkesi gösterelim derdine düşülmüştü. Tesadüfler silsilesi de kimi zaman “Yok artık” dedirtti. O nedenle Zeynep ve Ali’nin Çınar’ı sahiplenip anne-baba olmaya çalışmasına yani asıl hikâyenin duygusuna biraz geç girdik. Belli ki, ilerleyen bölümlerde bu naif taraf bizi daha fazla içine çekecek. Yönetmen Serdar Akar ve görüntü yönetmeni Selahattin Sancaklı’nın ellerine sağlık. Bize ışığıyla, oyuncu motivasyonuyla, kadrajıyla inandırıcı bir dünya kurmuşlar.

Çelik kendisini özletti

Müziklerde Gökhan Kırdar imzası var. Sadece birinci bölüm için yapımcı isteğiyle Yerine Sevemem şarkısını kullanmış Gökhan. Emir’in Sedef’e duygusunu da net anlatan bir şarkı. Ama izleyiciye Haziran Gecesi dizisini hatırlattı. Onun dışında tema müzikleri gayet başarılıydı. Gelelim oyunculuklara…Öncelikle Oktay Kaynarca’dan parayla her şeyi elde edebileceğini zanneden ve gösterişten duyguyu kaçıran şahane bir Emir olmuş. Hikâyenin kötü adamı Emir ama o da yaralı. Karakter motivasyonu da öyle ilerleyecek. Onun yaptığı kötülükleri izlerken anlayacağız. O tam bir siyah değil, gri olacak. Fakat kendisine küçük bir önerim var. Bence sakallarını kessin. Kesinlikle daha yakışıklı görünecek. Murat Ünalmış, hikâyenin iyi adamı. Travmaları olan ama ekmek yediği kaba tükürmeyen, sözünün eri ve koruyucu Ali. İlerleyen bölümlerde “Bu devirde böyle adam kaldı mı?” diye iç geçireceğimiz adamdır kendisi. Sanem Çelik’i yeniden ekranda gördüğüm için mutluyum. Açıkçası onu özleyenlerdenim. Zeynep olarak da gayet başarılıydı. Anne olmaya çalışan ama çocuğunu kaybedinde hayata tutunmaya çalışan, Çınar’ı bulunca da o eksik duygusunu tamamlamaya çalışan Zeynep olduğuna bizi inandırdı. Ancak makyaj ve kostüme küçük bir önerim var. Sanem Çelik, beyaz tenli ve çok duru bir yüze sahip. O nedenle kostümlerinde ve makyajında biraz daha renkli olması gerekiyor. Pastel renkler silik görünmesini sağlıyor. Levent Ülgen’i Kıbrıslı olarak çok beğendim. Bu arada mekânlar çok başarılıydı. Özellikle Ali’nin antikacı dükkanına bayıldım.

AB’de birinci oldu

Süreç Film’in yapımını, Ali Gündoğdu’nun yapımcılığını üstlendiği İnadına Yaşamak, Kurtlar Vadisi’nin kolajının yayınlandığı gün başlayarak AB’de 5.67 reytingle birinci, Tüm Kişiler’de 5.46’yla ikinci oldu. Aramızda Kalsın 5.47’yle zirveye oturdu. Kıl payı birinciliği kaçırdı. Peki, bu iyi bir sonuç mu? Sıralamada yüksek olmasına ragmen ne yazık ki değil. Çünkü Aramızda Kalsın ve Zengin Kız Fakir Oğlan’la neredeyse aynı reytingleri aldı. Üstelik Kurtlar Vadisi yoktu. Tabii arkasından başlayacak İntikam nedeniyle dizinin 22.00 olmadan bitmesi ve tek reklam kuşağıyla yayınlanması da reytingini düşürdü. Fakat haftaya Firuze dizisi başlayacak ve Kurtlar Vadisi yeni bölümüyle ekrana gelecek. Perşembe akşamları Kurtlar Vadisi’ne alternatif bir kadın draması gerekliliğine inananlardanım. İnadına Yaşamak’ta bu boşluğu doldurabilir. O nedenle Kanal D’ye tavsiyem, bu hafta bol bol tekrar yayınlayarak İnadına Yaşamak’ın fark edilmesini sağlamalılar. Böylece ikinci bölümde seyirciyi daha fazla ekrana çekebilirler.

DİĞER YENİ YAZILAR