Yeni diziler neden tutmadı?

Haberin Devamı

Neredeyse ekim ayının ortasına geldik. Birkaç dizi dışında yeni sezon açıldı ve çoğu birkaç bölümünü bile yayınladı. Öyleyse artık değerlendirme yapma vaktidir. Pazartesiden başlayalım. Bu sene Görüş Günü Kadınları ve Fatih pazartesi yarışında O Ses Türkiye, Karadayı ve Beni Böyle Sev’e katıldı. Ancak Görüş Günü Kadınları ilk bölümden “Zirveyle işim olmaz. Ben alternatif bir diziyim” dedi. Fatih’ten umutluydum. Ne yazık ki, bu yarıştan çabuk çekildi. Pazartesi akşamı ikinci bölümüyle ekrana geldi ve düşüşe geçti. Bu sezon için pazartesi akşamları kesinlikle O Ses Türkiye’nindir. Karadayı’nın sadık kitlesi de dizisine sahip çıkacaktır. Ama yeni bir dizinin artık şansı yok gibi görünüyor. Salı akşamları sektör için en rahat gün olmuştu. Herkes dizisini salı akşamında yarışa sokmak ve birinciliğe oturtmak istiyordu. Kanal D, Güneşi Beklerken gibi tutmuş dizisini pazara alıp salıya Çalıkuşu’nu koyarak hata etti. atv ise Kaçak’ı pazar yayınlayacakken salıya alarak doğru hamle yaptı. Böylece Kanal D, birinciliğini atv’ye teslim etmiş oldu.

Medcezir iyi başladı

Benim İçin Üzülme’nin kanal değişikliği kan kaybettirdi. Star’ın da salı akşamları O Ses Türkiye’yi yayınlaması dramaların yarıştığı salı gecesine çomak soktu. Fakat, salının şampiyonu tartışmasız Kaçak’tır. O Ses Türkiye her salı yayınlanmayacak. O nedenle başarı Kaçak’ın hanesine yazılmalı. Gelelim çarşambaya… Muhteşem Yüzyıl zirveyi kimseye bırakmayacağını kanıtladı. A.Ş.K. çarşamba başlayarak büyük risk aldı. Muhteşem Yüzyıl’dan değil ama Pis Yedili’den seyirci çaldı. Muhteşem Yüzyıl’dan sıkılanların da yeni dizisi oldu. Pis Yedili komedi alternatifi olmayı sürdürdü. Eski Hikaye ve Avrupa Avrupa bu üç dizinin yanına bile yaklaşamadı. Perşembe akşamları zaten 11 yıldır Kurtlar Vadisi’nindi. Bir ara Aşk-ı Memnu ve Fatmagül’ün Suçu Ne ikincilik yaşattı ama İntikam olmadı, olamadı. Vadi zirveyi kimseye bırakmayacak gibi görünüyor. Aramızda Kalsın, komedi alternatifiyle ortaya çıktı ama beklenen tepkiyi yaratmadı. Cuma Medcezir ve Karagül savaşına sahne oluyor ekran. AB kitlesi de Yalan Dünya’yı bırakmıyor. Kayıp, tutunmaya çalışıyor. Böyle Bitmesin bu yarışta zorlanıyor.

Küçük Gelin zirveye aday

Cumartesi Fatih Harbiye ve Şefkat Tepe büyük atakta ama Yetenek Sizsiniz zirveyi kimselere bırakmıyor. Lale Devri yarıştan çekilmeye başladı. Arka Sokaklar kan kaybetti. Pazar Güneşi Beklerken, Sana Bir Sır Vereceğim, Küçük Gelin, Babam Sınıfta Kaldı mücadelesinde Yetenek Sizsiniz araya girip pastayı yiyor ama Küçük Gelin peşini bırakmıyor. Farkında mısınız, bu sezon yeni başlayan diziler arasında zirve yarışına girebilen tek dizi Medcezir ve Küçük Gelin. Eskiden bir dizi başladığında hepimiz ekrana kilitlenirdik. Bu sene Fatih, A.Ş.K, Kayıp, Aramızda Kalsın, Eski Hikaye, Çalıkuşu gibi iddialı projelere burun kıvırdık. Peki, olmayan neydi? Acaba dizi izlemekten mi sıkıldık? Bana kalırsa, daha önce izlediğimiz hikâyelerin ısıtıp ısıtıp önümüze sunulması işimize gelmedi. Kabul edelim, bu kadar yıldır ekranda dizi yayınlanması seyircinin de profesyonelleşmesine neden oldu. Artık bildiği bir öyküyü bile farklı bir dünyada izlemek istiyor. O nedenle senarist ve yönetmenlere çok iş düşüyor. Bugün bir hikâye anlatacaksanız ve çok farklı bir öykünüz yoksa en azından klişe sahneler koymamanız gerekiyor ya da klişe farklılaştırmak… Yoksa kısa sürede yarıştan çekilmek zorunda kalırsınız.

DİĞER YENİ YAZILAR