Baldan Karanlık size “Karın tok kalp aç!” diyor

Cumartesi akşamı Toy Sahne’de Kemal Hamamcıoğlu’nun yazıp yönettiği, Metin Akdülger’in tek kişilik oyunu Baldan Karanlık’ı izledim. Gitmeden önce oyun hakkında hiçbir şey araştırmadım.

Baldan Karanlık  size “Karın tok  kalp aç” diyor

Çünkü Kemal Hamamcıoğlu’nun kelimelerine teslim olmak benim için artık keyif haline geldi. Her seferinde bambaşka bir hikayede, belki de benimle hiçbir ilgisi olmayan bir hikayede kalbime bastırdığını hissediyorum. Nasıl bu kadar derin bir yerden duyguların röntgenini çektiğini anlamaya çalışıyorum. Galiba bu kadar derine inebilmek için önce senin kalbini saf tutman gerekiyor. Kemal o saflığı korumak için çaba sarf eden kişilerden biri... Çünkü bu devirde kötülüğü seçmek çok kolay, mesele iyi kalabilmek için mücadele etmek! Baldan Karanlık’la bu defa bizi hayvanların duygularıyla tanıştırıyor Kemal. Oyuna girmeden önce size bir kağıt veriliyor. O kağıtta oyundaki bazı isimlerin ne anlama geldiği yazıyor. Ondan sonra da Metin Akdülger’in muhteşem performansına teslim oluyorsunuz. Sevmesini bilen Şımarık adlı köpek olarak sizi bambaşka bir yolculuğa sürüklüyor. “Karın yok, kalp aç” diyerek yüreğinize bir bıçak sokup çeviriyor. Oyunu izlerken oradan oraya koşturan, düşen kalkan, sürüklenen, tırmanan Şımarık olarak Metin Akdülger’i yüreğim ağzımda izledim. Şimdi bir yeri acıyacak diye de korktum. Baldan Karanlık size “Görmediklerim görünmez değilmiş, hiç sevilmemişler o kadar” diyerek 70 dakikalık bir sorgulama sunuyor. Oyun, 20 ve 27 Ocak’ta Toy İstanbul Maçka’da... Mutlaka izleyin, yanınızda mama götürürseniz sokak hayvanlarına ulaştırıyorlar. Siz de görmediğiniz sevilmemişler için bir adım atın!

Haberin Devamı

Babamın Günahları İçerde’ye benziyordu

Baldan Karanlık  size “Karın tok  kalp aç” diyor

ANS-Abdullah Oğuz, Evren Oğuz, Selen Sevigen, Mahmut Kayımtu’nun yapımcılığını, Ahmet Saatçioğlu’nun proje tasarımını, Ahmet Saatçioğlu, Berfu Ergenekon, Feraye Şahin, Ayşe Bengi, Murat Uyurkulak’ın senaryosunu, Yıldıray Gürgen’in müziklerini, Abdullah Oğuz’un yönetmenliğini üstlendiği Babamın Günahları, çarşamba akşamı Star TV’de başladı. Kadir Doğulu, Melisa Sözen, Mustafa Uğurlu, İsmail Demirci, Sezin Akbaşoğulları, Mehrnoush Esmaeilpour, Mustafa Açılan, Murat Atik, Gökçen Bilge Çiftçi, Tuan Tunalı, Ebru Aytemur, Serkan Şenalp, Gübenç Selekman, Memduh Kızılkula, Rıza Karaağaçlı, Emine Umar, Fatih Hürkan, Ediz Utkucan, Deniz Derin Keskin’in rol aldığı dizi; ilk bölümde maalesef beklenen etkiyi sağlayamadı. Senaryosunu okumuş biri olarak beklentimin daha yüksek olduğunu söylemeliyim. Ne yazık ki, ekranda izlediğim işte eksiklik tasarımdı. Kore dizisinden uyarlama olan işin en büyük sorunu; kendi başına sağlam bir çatışması olan hikayeyi başka dizilere benzetme telaşıydı. İşin aksiyon tarafı İçerde’yi fazlasıyla anımsatıyordu. Keşke kendine has bir tasarımla bir dizi yapsalardı. O zaman ortaya daha iyi bir iş çıkardı. Dizi bu akşam ikinci bölümüyle ekrana gelecek. Umarım neredeyse her sahnede karşımıza çıkan, içimizi kıyan tema müziği de değişir. Babamın Günahları potansiyeli yüksek bir çatışmaya sahip! Oyuncular arasında kimya daha çok ortaya çıkarsa yükselişe geçme şansı artar. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR