Merve mi, Pelin mi, Arzu mu, Oya mısınız?

Salı akşamı ekrana gelen Ufak Tefek Cinayetler’in 9’uncu bölümü hiç şüphe yok ki, dört kadın karakterin zaaflarına dair çok şey öğrendiğimiz bir bölümdü. Dizide ilk bölümden beri tavrını hiç değiştirmeyen tek karakter Merve’ydi. Zira o hayata kazanmak için gelmişti. Onun en iyi bildiği şey almaktı. Dünya onun için ikiye ayrılıyordu: Merve ve diğerleri... Bize 9 bölüm boyunca gösterişin, bencilliğin, kazanan olmanın ne demek olduğunu gösterdi Merve. Bazen amma da abartılı dediğimiz yerler oldu ama hiç yadırgamadık. Çünkü etrafımız böyle insanlarla dolu! Sadece kazanmaya odaklanmış ve bu uğurda kimin üstüne bastığını görmeyecek kadar kendisiyle meşgul insanlarla! Merve birini ezerken bile mücadeleci ruhundan vazgeçmiyor. O bir savaşçı... Tam bir Machiavellist. Hatta size bir şey itiraf edeyim mi? Belki de siz kendinize bakmadığınız için farkında değilsiniz ama Merve’yi bu kadar sevmenizin nedeni size benzemesi... Pelin bu hikâyenin en zavallı karakteri gibi görünüyor değil mi? Bugüne kadar aklını hiç kullanmayan ve Merve’nin yörüngesinde yaşayan bir kişilikti. Ama gördük ki, aslında en tehlikeli Pelin’miş. Çünkü güç kimdeyse soluğu onun yanında alan, bu uğurda her şeyden vazgeçebilecek karakter Pelin’miş. Belki de kendinizi Pelin’e yakın hissetmiş olabilirsiniz. Etrafınızda güç için gemiyi ilk terk eden ne kadar çok insan var değil mi? Dönün tekrar kime dost dediğinize bir bakın! Bir de kendinize sorun, “Siz de aynısını yapıyor musunuz?”

Haberin Devamı

Merve mi, Pelin mi,  Arzu mu, Oya mısınız

Serhan ve Oya aşkı olmamalı

Arzu 96’da yaşanan olayda nasıl Merve ve Pelin’e uydu anlamak zor değil mi? Haftalardır hayata öyle asılmış bir karakter izliyoruz ki, onun mücadelesine destek vermeyen yoktur. Bir erkeğin ve kadınların hükmünden çıkıp kendini keşfetmeye başladı. Bize eğer içinde biraz bile iyilik varsa doğru yolu bulabileceğimizi anımsatıyor. Belki de Arzu’sunuzdur. Kötülük üstünüze bir çamur gibi sıçramıştır ama siz göle girip çamuru temizlemeyi öğrenmişsinizdir. En azından bu isteği taşıyorsunuzdur. Gelelim Oya’ya... Bu hikayenin mağduru olarak başladı bu yolculuğa ama 9 bölümde o da zaaflarına yenik düştü. Hata üstüne hata yapmaya başladı. Oysa doktor, düzgün bir hayatı var. Geçmişinden intikam almak için geldiyse daha planlı olmasını istiyorsunuz değil mi? Ama o takıldı Serhan’ın peşine ve kaçtığını söyleyerek Serhan’a çekilmeye devam ediyor. Oya bu hikayenin en düzgün karakteri olarak başladı. İyiliğin sembolüydü. Ama Serhan’la ne olursa olsun yakınlaşmamalı. Çünkü Mehmet Burcu’yla olduğu için ne kadar kirliyse, Serhan ve Oya aşkı da o kadar kirli! Burcu gibi çiğ bir aşk yaşamaz Oya ama sonuç değişmez. Evli bir adamla olur. Bu hikayenin en cazip ama en tehlikeli yeri bu aşk! Çünkü yasak aşk bu karakterin duruşunu bozar. Belki de Oya’sınızdır. Doğru olmak için yaşayan ama zaaflarına yenik düşen...

Haberin Devamı

Bu kadınlar bu adamlar için mi mücadele ediyor?

Dizinin erkeklerine gelince... Taylan bu hikayede neden bu kadar kıymetli anlaması zor. Ne iş yaptığı bile belli değil! Hala lisedeymiş gibi yaşıyor. Mehmet zaten karısı ve çocuklarını kandırarak 3-0 yenik başladı hikayeye. Serhan ilk bölümden beri Merve’nin en korktuğu adam olarak tanıtılmıştı. Ama sanırım onun kadar kılıbık birini görmedik. Merve ne isterse kabul ediyor. Serhan’ın karanlığına dalma vaktimiz gelmedi mi? Edip Oya’ya aşık! Bunu ilk bölümden beri biliyoruz. Fakat o da aşkının arkasında duramıyor. Merve’nin sürekli tuzağına düşüyor. İnsan düşünmeden edemiyor. Bu kadar güçlü kadınlar bu adamlar için mi mücadele ediyor? Son bölümde Serhan’ın yılbaşı partisinde tutuklanması Merve’ye atılan büyük bir kazıktı. Sarmaşık’ta dengeler değişecek? Pelin’in ne kadar çirkinleşeceğine, Merve’nin yaralı bir aslan gibi her yere saldıracağına, Oya’nın acısına ve Arzu’nun tek başına ayakta durma hayallerinin suya düşüşüne şahit olacağız. 2017’nin kadınlar açısından en çok konuşulan dizisi Ufak Tefek Cinayetler oldu. Çünkü hangi kadın ortamına girsek konu ya Merve oluyor ya da Oya! Bakalım 2018’de biz de bu sarmaşığın içinde kalacak mıyız?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR