Betü hala kayıp!

13 gün önce Gupse Özay ve Barış Arduç Instagram hesaplarından bir kedi fotoğrafı ve bu notu paylaştı: “Kedimiz, Levazım (Zorlu Center yakını) bölgesinde kayboldu. Görenler haber verirse çok seviniriz. Tasmasında ismi ve irtibat tel numarası yazıyor.” Hemen bulunacağına inanmıştım. Ancak birkaç gün sonra Gupse Özay, “Belli ki biri sahipsiz sanıp eve aldı. Eşiniz, dostunuz kedi bulduk derse bir bakın ne olur. 12 yaşında, ismi Betü, İran kedisi. Kısır erkek, sarı, yeşil gözlü. Ne olur!” diye bir paylaşımda bulundu. Fakat Betü hala bulunamadı. Ödül vereceklerini de paylaştılar. Az önce Gupse Özay’la konuştum. Çok üzgündü. Gupse’yle tanıştığımda kedisini 10 dakika anlatmıştı. Betü’ye inanılmaz düşkün ve her sabah bulunması ümidiyle uyanıyor. Fotoğrafa iyi bakın, tasması düşmüş olabilir. Eğer Betü’yü bulursanız benimle de irtibata geçebilirsiniz.

Milo’nun maceralarını geldi

Tunç Atalay, çocuk kitaplarında yeni bir seri çıkardı. Daha önce yazdığı Siyah Beyaz Hikaye’ye bayılmıştım. Mandolin Yayınları’ndan çıkan yeni serisi Milo’nun Maceraları’nı bir solukta okudum. 5 kitaptan oluşan serinin ilki, Uykusu Kaçan Minik Fare Milo, masal kahramanları arasında gezip uykusunu arıyor. İkinci kitap Milo’nun Kahvaltısı’nda arkadaşlık kavramını anlatıyor. Üçüncü kitap Mutlu Doğum Günü’nde fedakarlığı öğretiyor. Milo’nun Fotoğraf Makinası adlı dördüncü kitabında çocukları keşif ve deneyimlemeye yönlendiriyor. Serinin son ve beşinci kitabı Milo’nun Yıldıztozu Kumbarası’nda yaratıcılıkla tanıştırıyor çocukları... Tunç Atalay hem yazmış, hem de çizmiş. Milo serisi en saf haliyle duyguları öğretiyor, mutlaka 2 yaş üstü çocuklarınıza okuyun.

Haberin Devamı

Her Şeyin Başı Merkür mü?

Farkında mısınız? Son yıllarda başımız ağrısa sebebi Merkür, sevgilimiz terk etse nedeni Merkür, iş hayatında sorun yaşasak tek suçlusu Merkür. Yıllar önce bir astrolog arkadaşıma “Her şeyin suçlusu Merkür” diye bir kitap yazsana demiştim. Çünkü önümüz, arkamız, sağımız, solumuz Merkür! 5 yıl sonra Instagram’da bir arkadaşımın paylaştığı “Her şeyin Başı Merkür” kitabının kapağını gördüm. “Birileri yapmış işte” diyerek kitabı almaya gittim. Ayşe Balıbey Tanıl’ın yazdığı ve Doğan Novus’tan çıkan kitabı bir solukta okudum. Ayşe’nin öyle mizahi bir kalemi var ki, kitabı okurken kendi kendinize kahkahalar atmaya başlıyorsunuz. Ben uçaktan öyle kahkahalar attım ki, sonunda yanımdaki kişilerin tuhaf kadın galiba diye bakışına maruz kaldım. Gazetecilik okuyan, Ortadoğu muhabiri olmayı hayal eden Elif Akay’ın kendisini astroloji köşesi yazarken buluşunu ve olayları burç köşesinden çözmeye çalışmasını anlatan Her Şeyin Başı Merkür yakında film olursa hiç şaşırmam.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR