Fi geliyor

Azra Kohen’in çok satan romanı Fi’den dijitale uyarlanan, PuHu internet platformunda yayınlanacak, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi’nin başrolleri paylaştığı “Fi” 31 Mart’ta başlıyor. Dizinin ilk tanıtımı yayınlandı. Can Manay (Ozan Güven) karakterinin “İnsan olmanın maliyeti çok düşüktür. Yumurta, sperm ve kafi miktarda şehvet” sözleriyle başlıyor tanıtım. Deniz (Mehmet Günsür) ve Duru (Serenay Sarıkaya) ilişkisini, dans eden Duru’yu ve onları gözetleyen Can Manay’ı görüyoruz. Ozan Güven’in hayat verdiği Can Manay karakterinin takıntısı tanıtımdan bile bize geçiyor. Özge (Berrak Tüzünataç) ve Bilge (Büşra Develi) ise gizemli kalmış ilk tanıtımda... Neredeyse Türkiye’nin en popüler oyuncularının yer aldığı Fi’nin tanıtımı öyle doğal olmuş ki, tam dijitale uygun bir dili var. Heyecanla 31 Mart’ı bekliyorum. Romanı severek okumuştum, her karaktere bir oyuncu koymuş ve filmi çekilse nasıl olur diye düşünmüştüm. O nedenle Mert Baykal’ın rejisini ve oyuncuların karakterlerin ne kadar içine girdiğini merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

Yastık Adam’ı mutlaka izleyin!

MARTIN McDonagy’nin kaleme aldığı Yastık Adam’ı daha önce Ankara Devlet Tiyatrosu’nda izlemiştim. İlham Yazar’ın yönettiği oyunda Tolga Tekin, Mesut Turan, Murat Çidamlı, Emre Erçil rol alıyordu. Gerçekten çok beğenerek ayrılmıştım oyundan... Geçtiğimiz sezon Entropi Sahne Yastık Adam’ı sahneye koydu ama ben bir türlü gidememiştim. Geçen hafta Maçka’da açılan Toy İstanbul Sahnesi’ndeydiler. Üstelik Yurdaer Okur rol alıyordu. İşi gücü bırakıp oyunu izlemeye gittim. Benim gibi bir hiperaktifi üç saat boyunca orada oturtmayı başardılar. Çünkü şiddetin hayatımıza nasıl sirayet ettiğini öyle iyi anlatmışlar ki, gülerken rahatsız oluyorsunuz. Yastık Adam; totaliter bir ülkede sorguya çekilen bir yazar, karanlık masallar, işlenen çocuk cinayetleri ve soruşturma boyunca beklenmedik şekilde geçmişlerine yolculuk ettiğimiz kişiliklerin sıra dışı komedisini konu ediniyor. Çocukluk döneminde ailede başlayan şiddet sarmalının kurbanı olan oyun kişilerinin çıkmazdan kurtulmak için izledikleri yolun saçmalığı ise insanı rahatsız ediyor. Oyunda; Yurdaer Okur, Deniz Hamzaoğlu, Fatih Topçuoğlu, Mehmet Tekatlı, Deniz Demir rol alıyor. Yurdaer Okur’un ilk perdede öyle bir performansı var ki, oyunculuğun ne olduğuyla bir kez daha yüzleşiyorsunuz. Bırakın hayatın koşturmasını, dizilerinizi ve bu akşam 20.30’da Entropi Sahne’de Yastık Adam’ı izleyin. Rahatsız olun, kafanız karışsın! Pişman olmayacaksınız.

Haberin Devamı

Şekerpare Müzikali çok güncel!

CUMARTESİ akşamı Şehir Tiyatrosu’nun Şekerpare oyununu izledim Kağıthane Sadabad Sahne’de… Hava buz gibiydi ama 700 kişilik salon tıklım tıklımdı. Yavuz Turgul’un kaleme aldığı, Engin Alkan’ın hem yönettiği, hem de başrolünü üstlendiği oyunda; Aslı Menaz, Aybar Taştekin, Berfu Aydoğan, Buğra Can Ildırışık, Cafer Alpsolay, Dolunay Pircioğlu, Emre Çağrı Akbaba, Ercan Demirhan, Nurdan Gür, Onur Demircan, Tarık Köksal, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yeşim Mazıcıoğlu, Zeynep Çelik Küreş, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. 3 saatlik müzikalde çok aşina olduğumuz bir hikayeyi bir de Engin Alkan rejisinden izliyoruz. Hikaye; 19’uncu yüzyılda geçiyor ama siz oyunu 21. yüzyılın tam göbeğindeymiş gibi izliyorsunuz. Reji, dekor, oyunculuklar, müzikler gerçekten izlenmeye değer ve güncel! Ziver ve Hurşit karakterleriyse yani Engin Alkan ve Aybar Taştekin muhteşemler! Gülerken düşündüren bir oyunla daha karşı karşıyayız. Şekerpare müzikali; 23-24-25 Mart’ta Ümraniye Sahnesi’nde

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR