Poyraz Karayel'e veda

7 Ocak 2015’te ilk bölümüyle görücüye çıkan ve kısa sürede en sevdiğim dizilerden birine dönüşen Poyraz Karayel 1 Mart 2017 Çarşamba akşamı ekrana veda etti. Tartışmasız son üç yılın en iyi dizilerinden biriydi. Çünkü kalite, iyi oyunculuk, iyi reji, sürprizli senaryo demekti. Poyraz Karayel’le bulmaca çözmeyi sevmiştik. En büyük takıntısı Ayşegül’dü Poyraz’ın. Dünya bir yana, Ayşegül her yanaydı. Deliydi Poyraz, deliliğe övgünün de sembolüydü. Bu sezon beklenen etkiyi gösteremedi. Reytinglerde düşüş yaşadı ve beklenen son oldu. Final kararı çıktı. Ancak final benim gibi sıkı Poyraz Karayel takipçisini mutsuz etti. Tabii ki bu hikayenin finalinde mutlu bir son beklemiyordum. Ama olur ya, bu sıkıntılı günlerde klişe bir mutlu sona bile razı olabilirdim. Fakat Ayşegül’ün ölmesi ve Poyraz’ın akıl hastanesinde yatması mutlu sondan bile daha klişe bir finaldi benim için... Hastanede bir sürpriz bekledim ama o da olmadı be albayım! Senarist Ethem Özışık’ın da dizinin son repliğinde bize “Her bitiş bir bitiştir ve tarih sadece mutsuzları yazar” dedi.

Haberin Devamı

Karakter tasarımları şahaneydi

Peki, Poyraz Karayel neden farklıydı? Uzun süre sonra ilk defa karakter tasarımları şahane yapılmış bir işti Poyraz. Sadece Poyraz Karayel değildi izlediğimiz... Ayşegül, Baba, Sadrettin, Sefer, Zülfikar, Taş Kafa, Sema, Songül, Sinan, Mümtaz, Albay, Ümran, İsa, Meltem, Despina bir anda hayatımıza girdi ve yepyeni bir jargon oluşturdular. Aşkın Ayşegül hali, İsa’nın ödevleri, Sefer’in Sema’ya portakallı ilan-ı aşkı, Sinan’ın olgunluğu, Zülfikar’ın küresel sermayeyle derdi, Taş Kafa’nınkalbinin minik kuşluğu, Albay Cevher’in hepimizin dedesi oluşu, Meltem’in terk edilmiş sevgisizliği, Songül’ün hırsı, Sadrettin’in doğuştan kaybeden rolü, Baba’nın gaddarlıkla merhamet arasındaki çizgisi, Poyraz’ın deliliği, Ayşegül’ün aşkı ama hepsinin hikayeye sadakatiydi bizi onlara bağlayan... Çağrı VilaLostuvalı iki sezon dizinin yönetmeni olarak bu işe ruhunu koydu. Poyraz’ı Poyraz yapanların başında o da vardı. Ethem Özışık aklıyla kalbi arasındaki o ince çizgiyle bizi bir komaya soktu, bir hayat verdi cümleleriyle...

Haberin Devamı

Her bitiş yeni başlangıç olur

Her oyuncu karakteri kalbinden giymişti. O nedenle bu kadar inandık Poyraz Karayel’e... Oğuz Atay tekrar hayatımıza girdi. Tutunamayanlar’ın savaşıydı aslında Poyraz Karayel... Son sezonunu Osman Taşçı yönetti. Son yıllarda izlediğim en özel işti Poyraz. Hoşçakal Albayım, dedem, baba, Sinan... Hoşçakal Ayşegül, Poyraz, Sema, Sefer, Songül, Sadrettin... Hoşçakal güzel hikaye, iyi reji, iyi prodüksiyon, adanmış oyunculuk... 3 sezon boyunca bu işe emeği geçen herkesin gönlüne sağlık! Belki de sürpriz yaparlar ve Poyraz Karayel Blu TV’de devam eder. O zaman senarist Ethem Özışık belki kararını değiştirir. Her bitiş yeni bir başlangıç olur.

DİĞER YENİ YAZILAR