Payitaht Abdülhamid çok konuşulur

Es Film-Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici’nin yapımcılığını, Uğur Uzunok ve Osman Bodur’un senaristliğini, Yıldıray Gürgen’in müziklerini ve Serdar Akar’ın yönetmenliğini üstlendiği Payitaht Abdülhamid Cuma akşamı ilk bölümüyle TRT 1’de görücüye çıktı. Bülent İnal, Özlem Conker, Saygın Soysal, Ezgi Eyüboğlu Yıldırım, Akın Akınözü, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Can Sipahi, Eren Hacısalihoğlu, Gözde Kaya, İbrahim Kendirci, Bahadır Yenişehirlioğlu, Umut Kurt, Mehmet Bozdoğan, Kaan Turgut, Duygu Gürcan, Ali Nuri Türkoğlu, Yaşar Karakulak, Berkan Şal, Ercan Demirel, Elena Viunova, Ebubekir Öztürk, Emre Kentmenoğlu, Fatih Sevdi, Sidal Damar, Elif Özkul, Ufuk Kaplan, Özgür Civelek, Özgür Tanık, Burcu Tutkun’un rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.78 reytingle 11’inci, AB’de 5.85’le 2’nci, ABC1’de 5.46’yla 3’üncü oldu. Böylece cuma akşamları reyting pastasında 1-2 arasında kalan TRT 1’i de yukarıya taşıdı.

Sanat ekibine tebrikler!

Payitaht Abdülhamit, 33 yıllık bir iktidarın son 13 yılını anlatma vaadiyle başladı. İlk bölümün merkezinde Hicaz Demiryolu vardı. Senaryosunda günümüze bolca gönderme vardı. 132 dakikalık bölümde hem tüm karakterleri tanıdık, hem de Sultan Abdülhamit’in aile hayatından marangozluğuna özel hayatını izledik. Sanat danışmanı Reza Hemmatirad ve sanat yönetmeni Yelkan İşkorkutan’ın ellerine sağlık! Bülent İnal, Sultan Abdülhamid’i kısa sürede üstüne giymeyi başarmış. Seniha Sultan’a hayat veren Selen Öztürk, 4 yıl boyunca Muhteşem Yüzyıl’da oynadığı için sanırım dizisinin en tecrübeli dönem oyuncusuydu. Kostümü üzerine giydiği anda dönemin ruhuna bürünmüş. Daha önce zikir ve çatışma sahnelerinin kompozisyonunu sevdiğimi yazmıştım. İlk bölümün ritmi biraz daha hızlı olabilirmiş. Ancak Serdar Akar’ın yönettiği Payitaht Abdülhamit’in ekranda yeni bir dönemi açacağı ve sıkça tartışma konusu yaratacağı aşikar! Dizinin ilk bölümü uygulamasından oyunculuğuna beklentimin çok üstündeydi. Tüm ekibin emeğine sağlık!

Haberin Devamı

Ekrana asker çıkartması

Mart ve nisan ayında ekranda üç benzer konseptte dizi izleyeceğiz. Kanal D, Es-Barakuda Film ortaklığında İsimsizler dizisiyle karşımıza çıkacak. Bir terör saldırısında hayatını kaybeden kaymakamın ardından göreve gelen yeni kaymakam ve ekibinin hikayesini anlatan İsimsizler’i Ayça Mutlugil kaleme alıyor. Osman Kaya’nın yönetmenliğini üstlendiği dizide; Uğur Güneş, Sedat Mert, Taner Ertürkler rol alıyor. Limon Yapım’ın Savaşçı dizisi Fox TV’de ekrana gelecek. Süleyman Çobanoğlu’nun kaleme aldığı diziyi Volkan Kocatürk yönetiyor. Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Murat Serezli ve Uğur Biçer’in rol aldığı dizi; bordo bereli askerlerin hikayesini anlatacak. Tim’s-Bi Yapım ortaklığında çekilecek olan ve kod adı Can Feda olan dizide; Tolga Sarıtaş, Burak Sevinç, Eren Vurdem, Çağhan Atakan Arslan rol alıyor. Star TV’de ekrana gelecek olan diziyi Ethem Özışık kaleme alıyor ve Yağız Alp Akaydın’ın yönetiyor. Dizi bordo bereli askerlerin hikayesini anlatıyor. Hazır olun, önümüzdeki aylarda ekrana asker çıkartması olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR