Bir haftada 4 dizi bitti

Türk televizyonları oldukça hareketli bir dönemden geçiyor. Sezonların birbirine girdiği, starların ekrana çıktığı, hangi işin tutup batacağının belli olmadığı, ezber bozan bir yıldan geçiyoruz. Bir hafta yurt dışına çıktım ve ekranlardan uzak kaldım. Döndüğümde Yıldızlar Şahidim, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Seviyor Sevmiyor, Poyraz Karayel dizilerinin biteceğini öğrendim. Her biri severek izlediğim diziler... Yıldızlar Şahidim’in sıradan bir kızla popstarı buluşturma hikayesini sevmiştim. Bir hayalin gerçekleşmesini anlatabilselerdi sonuç farklı olurdu. Hikayesi güzeldi ama senaryo ve reji işe yazık etti. Umuda Kelepçe Vurulmaz’ın derdini de, senaryosunu da, oyunculuklarını da, rejisini de sevmiştim. Bu sezonun en farklı işiydi. Ancak onun da günü yanlıştı. Zor bir dönemde rakiplerine karşı yine de iyi ayakta kaldı.

İki kez gün değişikliği

Seviyor Sevmiyor’da en sevdiğim şeylerden biri çocukluğumun müziklerini dinlemekti. Aslında bir yaz dizisiydi ve son zamanlarda hikayesi tükenmişti. Poyraz Karayel bir efsaneydi. İki sezon boyunca en sevdiğim diziydi. Ancak son sezonunda ben de koptum Poyraz’dan... Hikaye değişmeye, sevdiğimiz karakterler amaçsız kalmaya başlayınca reytingler de düştü. Tadını kaybetmeye başladığı anda da biteceği haberi geldi. Poyraz Karayel ekranın en iyi işlerinden biriydi. Tadında bitecek ve dizi tarihine adını yazdıracaktır. Bu dört dizinin kamera önünde ve arkasında çalışan tüm ekibin emeğine sağlık! İzleyicileri bir hayalin peşinden koşturmayı başardılar. Yokluğumdaki bir hafta iki dizide gün değişikliğine gitti. Fox TV’de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl Kösem-4 Murad ve Show’da yayınlanan Aşk Laftan Anlamaz. Gün değişikliği sonun habercisidir genellikle... Aşk Laftan Anlamaz daha önce çarşambadan cumartesiye geçti ve bu klişeye son verdi. Reytinglerini yükseltti. Fakat son haftalarda düşüşe geçti. Bu defa ikinci gün değişikliğini yaşıyor. Artık pazar akşamları ekrana gelecek. Bu değişim işe yarayacak mı bugünkü reyting sonuçları gösterecek...

Haberin Devamı

Askerler ekranı saracak

Haberin Devamı

Bir haftalık yokluğumda ekranları asker, özel tim dizilerinin tanıtımları sardı. Kanal D’de İsimsizler, Fox TV’de Savaşçı, Star TV’de kod adı Özel Kuvvetler olan benzer 3 dizinin başladığını gördüm. Atv, TRT 1 ve Show TV’nin de asker konseptli diziler hazırlattığını öğrendim. Hazır olun, nisan ayında ekranları asker üniformalı oyuncular basacak.

DİĞER YENİ YAZILAR