Yüreğim dayanamadı

Endemol Shine Turkey-H.Hakan Eren, Gökhan Tatarer’in yapımcılığını, Ozan Yurdakul’un hikayesini, Serap Gazel’in senaryosunu, Yıldıray Gürgen’in müziklerini, Deniz Çelebi Dikilitaş’ın yönetmenliğini üstlendiği Dayan Yüreğim, iki hafta önce Fox TV’de başladı. Ece Uslu, Cansel Elçin, Nilay Deniz, Berk Atan, Ege Aydan, Didem İnselel, Tuncer Salman, Fulya Ulvan, Bora Akkaş, Özlem Maden, Ferit Kaya, Korel Cezayirli, Brad Berke Bayrak, Elif Sönmez, Bengi Öztürk, Serap Matyaş, Meriç Şenlikoğlu, Miray Akay, Mehmet Aslan’ın rol aldığı dizi, cuma akşamı ekrana gelen ikinci bölümüyle Tüm Kişiler’de 3.61 reytingle 16’ncı, AB’de 3.23’le 13’üncü, ABC1’de 3.71’le 12’inci oldu. Oğlunun bir trafik kazası sonucu felçli kalmasıyla hayatı dağılan Elvan’ın, kocasının kan parası almasıyla elini kana bulayıp kocasını öldürmesini anlatan ilk bölüm ciğerimi parçalamıştı. İkinci bölümdeyse felçli Selim’e ailedeki herkesin korkunç davranışına yüreğim dayanamadı.

Bütün kadınlar kötü

Dayan Yüreğim melodram türünde karşımıza çıkıyor. Başrolümüzde Elvan var ama bir katil! Kocasını öldürüyor ve ne yazık ki bir an bile birisini öldürdüğü için vicdan azabı çektiğini görmüyoruz. Diğer başrol kadınımız Seray... Kardeşi felçli kaldığı için ağlıyor, annesi katil olduğu için kızgın, kardeşine düşkün olduğunu söylüyor. Ama teyzesinin başına kardeşini atıp gidebiliyor. Onu görmeye gittiğinde de kısa vakitler geçiriyor. İnci, oğlunun çarptığı ve felçli kalan çocukiçin bir gram vicdan azabı hissetmiyor. Üstelik fakir ailenin bunu hak ettiğine inanıyor. Gülsüm, Seray’ı kıskanıyor ve başına iş açmak için babasını üstüne salıyor. Meral Selim’in teyzesi ama çocuğa uygulanan sözlü şiddete adeta katkıda bulunuyor. Suzan öyle bir yenge ki düşman başına! Ondan her türlü kötülük gelir. Aysun kocasını dırdırıyla öldürmeye kararlı! Sinem daha bir çocuk ama kuzeni yatalak Selim’in koluna çatal batırmaktan hiç çekinmiyor. Çünkü balık baştan kokuyor. Ailede ne görürse onu uyguluyor. Nazlı ilgiye ihtiyaç duyuyor ve ailesine kötü davranıyor. Farkında mısınız dizinin bütün kadın oyuncuları kötü karakter oynuyor. Sadece komşu Asiye’de bir nebze iyilik görüyoruz. Ancak onun da o kadar az sahnesi var ki, iyilik bize yüzünü gösterip hemen kayboluyor.

Haberin Devamı

İnandırıcılık sorunu

Haberin Devamı

Brad Berke Bayrak’a helal olsun! İlk bölüm hayat dolu Selim’i, ikinci bölüm yatalak Selim’i bir çocuk oyuncu olarak şahane oynamış! Casta lafım yok! Herkes iyi oyuncu ve üstüne düşeni yapıyor. Yönetmen acının kalbimize bıçak saplayacağı dünyayı kurmuş. Müzikler buna fazlasıyla, abartılı bir şekilde katkı sağlıyor. Yalvarıyorum, o müzikleri biraz daha az kullanın! Ama bu hikayede en büyük sorun inandırıcılık! Elvan’ın kocasını öldürmesi gerekiyor muydu? Daha doğrusu karı-koca kavgasında olay henüz o kadar büyümemişken Elvan makası sapladı! Ne yanlışlıklaydı, ne de gözü o kadar dönmüştü. Makası gördü ve sapladı. Kahramanın bu kadar kolay katil olması ve vicdan azabı çekmemesi hikayede en büyük eksiyi oluşturuyor. Aslında dizi üçüncü bölümden sonra başlıyor. Elvan’ın hapishaneden çıktıktan sonra hayata tutunmasını anlatacak hikâye... Fakat bir kadın hikayesinde tüm kadınları şeytanlaştırmak ne yazık ki, kendi kendine çelme takmaktır. Bu işin kurtuluşu; kadının içindeki iyilik tohumlarını gösterebilmekten geçiyor. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR