“PUHU tamamen Türk olacak”

Netflix’in Türkiye’ye girmesiyle birlikte dijital platformaları daha fazla konuşmaya başladık. Önce Blu TV geldi, ancak Puhu TV. İkisinin de lansman projesi çok konuşuldu. Puhu TV’nin nasıl olacağı ise merak konusuydu. Çünkü sektörde Netflix gibi olacağı konuşuluyordu. Geçtiğimiz günlerde Doğuş Dijital Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İnce ve dijital operasyonların başındaki isim Heni Hazbay’la bir araya geldik ve Puhu TV’ye dair merak ettiğim her şeyi sordum. Öncelikle Puhu TV, tamamen Türk içerikle karşımızda olacak. O nedenle yabancı dizilerin, filmlerin olmayacağını şimdiden söyleyeyim. Ateş İnce; “Türkiye’nin cumhuriyetin kuruluşundan beri yarattığı en iyi ürün Türk dizisidir. Bugün her 10 kişiden 9’u Türk dizisi izliyor. Dünyada 700 milyon kişi Türk dizisi seyrediyor. O nedenle Puhu TV’nin görevi Türk dizilerinin dijitale transformasyonu olacak.”

Peki, bu ne demek? Doğuş Dijital; Ay Yapım, Süreç Film, Gold Film ve Avşar Film’le 10 yıllık bir anlaşma imzalamış. Yani önümüzdeki 10 yılda ürettikleri tüm içerikleri, hangi kanalda yayınlanırsa yayınlansın daha sonra Puhu TV’den izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Dijital ölçülecek

Bu durum Youtube’dan dizi yayınlanmasını engelleyecek gibi görünüyor. İnce bunun nedenini şöyle anlatıyor: “Dünyada yayınlanan hiçbir dizi Youtube’da yayınlanmıyor. O nedenle yapım şirketleri Youtube kanallarını kapatmaya başladılar. Trt 1, Show TV, Star TV’nin dizilerini Puhu TV’de yayınlıyoruz. Ayrıca 4 yapım şirketinin işleri de biz de... Bu da yayınlanan 10 başarılı işin 7’sinin Puhu TV’de olması anlamına geliyor. Amacımız bir sürü yerde yayınlanan bu Türk dizilerini bir platformda toplamak. Bunun faydasını 1.5 yıl sonra herkes görecek. Çünkü TİAK dijital platformu da ölçümleyecek. Kısacası yarım televizyon gibi olmayı hedefliyoruz. İzleyici dağılıyor, onları da böylece sisteme dahil etmiş oluyoruz. Amacımız milyonlara hitap etmek.”

Amaç: 5 milyon kişi

İnternetten herkes dizi izliyor ama genç kitleyi yakalamak için orijinal içerik üretmek şart! O nedenle Puhu TV, 2015 yılının en çok satan kitapları Fi, Çİ, Pİ’yi dizileştiriyor. Başrollerinde Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Ozan Güven’in rol alacağı dizi, ilk sezonunda 15 bölümle karşımıza çıkacak. Ayda 5 bölüm yayına verilecek. İkinci sezonu da 15 bölümden oluşacak. Projeden casta aslında televizyona dizi çekiliyormuş hissi uyandırıyor Fi, Çi, Pi. İnce; “Dijital yayıncılık uzun bir yolculuk. Bu yolculukta Fi, Çi, Pi Puhu’nun çileği görevini üstleniyor. İzleyicimize iyi bir içerik, iyi bir prodüksiyon, iyi bir oyuncu kadrosunu sunacağız. Üstelik bizi izlemeleri için para ödemeyecekler. Bu içerik bedava olacak. Bizim amacımız ekranla dijital izleyiciyi birbirine yaklaştırmak. Bin kişi değil, 5 milyon kişi bizi izlesin istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Kota sorununa çözüm

Gelelim bu işin teknik detaylarına... Heni Hazbay Puhu’nun izleyiciye sağladığı kolaylıkları şöyle anlatıyor: “Herkes Puhu TV’yi ücretsiz izleyebiliyor. Üye olanlar için şöyle bir avantajı var. Sizi tanıyor ve sevdiğiniz içeriklerini önünüze koyuyoruz. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri internet altyapısı ve kota! Öğrencileri de düşündük. İsteyenler daha düşük kota kullanımı için manuel ayarlayarak HD olmadan da izleyebilecek. Bu özellikle öğrenciler için iyi bir seçenek olacak. Kullanıcının alışık olduğu bir ara yüzümüz var.”

Haberin Devamı

Puhu TV yayın hayatına başladı. Hayırlı olsun! Umarım daha fazla orijinal içerikle karşımızda olurlar. Yani benim hayalim bu!

DİĞER YENİ YAZILAR