İyi şeyler olacak diye düşün

Haberin Devamı

Her yıl aralık ayında bir hafta ekrandan uzaklaşır ve kendimi tiyatroya veririm. Bu hafta da güzel oyunlar izleyeceğim ve hepsini sizinle paylaşacağım. Gerçi ben çoktan izlemeye başladım. Çarşamba akşamı Kanyon’daydım. Dot Kanyon’a taşındı ve harika bir sahneyle karşımıza çıkıyor. Bu yıl “7 serisi” dedikleri bir tasarımla karşımıza çıkıyorlar. Saat 19.00’da başlayan ve 55-60 dakika süren oyunlar izleyeceğiz. Ben bu oyunlardan ilkine gittim. Yani “İyi Şeyler Olacak Diye Düşün”e… Adı bile umutsuzluğun bataklığından çıkamadığımız bir dönemde beni evden çıkarmaya yetti. Luke Norris’in yazdığı, Melisa Kesmez’in uyarladığı, Serkan Salihoğlu’nun yönettiği oyunda; Mert Öner, Atakan Akarsu ve Gizem Güçlü rol alıyor. 55 dakikalık oyun, Tobes karakteri üzerinden erkeklik ve ergenlik arasında bir maça çıkıyor. Bir yanda erkek olduğunu iddia eden Tobes, diğer tarafta kız arkadaşından en yakın arkadaşına “Büyü biraz, erkek ol!” baskısı… Ve baskının kazandığı Tobes’un kontrolü kaybettiği, bedeninin de onu yarı yolda bıraktığı bir büyümeye zorlanma hikâyesi… Kazanan ve kaybeden olmak arasındaki mücadelede sadece bir cümleyi bile duymak maçın berabere bitmesine neden oluyor. İyi Şeyler Olacak Diye Düşün… Oyun, her salı, çarşamba ve pazar 19.00’da Dot Kanyon’da… Yeni yıla girmeden izleyin derim, zira ocak ayında 7 serisinin ikinci oyunu gelecek.

Kenardakiler’i mutlaka izleyin

Gmall’da açılan Toy İstanbul Sahnesi’nin perşembe akşamı izlediğim yeni oyunu Kenardakiler’e gitmenizi kesinlikle öneriyorum. Çünkü Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin oynadığı, Mert Öner’in yönettiği, Çağdaş Fransız Tiyatrosu’nun tanınmış isimlerinden Sedef Ecer’in kaleme aldığı Kenardakiler, sizi ötekinin de ötekileştirdiği bir dünyayla tanıştırıyor. Oyunda; Barış Yalçınsoy, Ceren Taşçı, Nebahat Dağlı, Neslihan Aker, Şakir Güler ve Yezdan Kayacan yer alıyor. Yersiz yurtsuz, köksüz olmanın dördüncü dünya olarak resmedildiği oyunun cümlesi; “Dünyanın tüm kenarları içerdekilerin çöplüğüdür.” Sık sık sinirinizin bozulmasına, dışarıda yani kenarda kalanların hayatına ve güçlülük maskesini taktığımız hayatımızda ötekinin ötekisini ötekileştirdiğimiz bir yüzleşmeye hazır olun. Kenardakiler; 22 Aralık Perşembe Toy İstanbul’da olacak, kaçırmayın!

Tiyatroda Mert Öner sezonu

Mert Öner’i son olarak ekranda Aşk Yeniden dizisinin Cevat’ı olarak izledik. Bu kış bir seçim yaptı ve ekranda olmak yerine sahnede varlığını gösterdi. Zira; şu anda iki oyun yönetiyor ve bir oyunda rol alıyor. Dot’ta İyi Şeyler Olacak Diye Düşün oyununda Tobes’un hayatında onu gerçeklerle yüzleştiren patron, doktor, kardeş, arkadaş, terapi arkadaşı gibi rollerle karşımıza çıkıyor. Hep hayatın gerçeklerinin tokatı olarak izliyoruz onu. Neva Tiyatro’nun Toy İstanbul’da sahneye koyduğu Kenardakiler oyununda ise yönetmen olarak karşımıza çıkıyor. İyi bir metni bu kadar kalbimize dokunur hale onun rejisi getiriyor. Üçüncü oyun aslında geçen sezondan… Ben de daha önce yazmıştım. Burada.Bugün… Sercan Badur ve Büşra Develi’nin rol aldığı, Mert Öner’in yönettiği oyun Mekan Artı’dan… . Çok beğendiğimi zaten yazmıştım. O da 21 Aralık’ta Çemberlitaş’ta sahneleniyor. Genç bir oyuncunun ekrandan ve sinemadan kopmadan tiyatroda varlığını bu kadar hissettirmesi takdire şayan bir hareket. O nedenle Mert Öner’i alkışlayıp, yaptığı tüm işlerin takipçisi olacağıma söz veriyorum. Çünkü oyunculuk sadece ekranda var olmak değildir. Tabii ki, tüm bu yoğunluğun içinde onu ekranda iyi bir karakter olarak izlemeyi özlediğimi de eklemek zorundayım.

DİĞER YENİ YAZILAR