Hayati Tehlike yarın vizyonda

Güzel Köylü dizisinin Bünyamin’i olarak tanıdık Toygan Avanoğlu’nu... Dizinin neredeyse her bölümünde yaptıklarıyla izleyicinin dikkatini çekmeyi başardı. Kırmızı arabası, şarkıları, kurnazlıkları ve danslarıyla konuşuldu. Önceden kalma bir sözümüz de var. Hint dansında yarışacağız! Daha sonra Hanımköylü dizisinde Koptagel rolünü üstlendi. Televizyon ona popülerlik getirince film teklifleri almaya başladı. Toygan Avanoğlu’nu tanıdığım için teklifleri de biliyorum. Sonunda Dijital Yapım Evi-Mustafa Uslu’yla anlaştı. Güzel Köylü ve Hanımköylü dizisinin senaristi Baykut Badem’in senaryosunu yazdığı, Toygan’ın başrolünü oynadığı Hayati Tehlike filmine başladılar. Filmi önceki gün basın gösteriminde izledim.

Konya şivesine hakim

Hayati, İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde etli ekmek dükkanının sahibi Konyalı bir karakterdir. Ancak soyadının hakkını sonuna kadar verir. Çünkü onun adı Hayati Tehlike’dir. Mahalleye dadanan mafya ondan daha fazla haraç kesmek isteyince süt kardeşi Utku’dan yardım ister. Utku, özel bir birimle çalışan ve Rus mafyasına operasyon hazırlığında olan bir polistir. Utku, Hayati’ye yardım etmeye gittiğinde vurulur ve operasyonun başına Hayati Tehlike geçer. Ondan sonra da sakarlıkların, aksiyonun, aşkın içinde bulur kendisini... Etli ekmek ustası Hayati, Rus baronuna karşı aşk kozunu kullanır. Toygan Avanoğlu, Konya şivesine çok hakim ve daha önce Güzel Köylü’de bu şiveyi kullandığı için Hayati’nin kendi ortamında çok rahat oynamış. Ancak Linda’nın yanına gittiğinde bambaşka bir karaktere bürünmeyi de başarmış. Bu arada Toygan aşık Hayati de ortak bir tanıdığımızdan esinlenmiş gözümden kaçmadı. Fakat ‘keşke’ dediğim bir şey var. Keşke reji dili dizi gibi olmasaymış.

Haberin Devamı

Devamı gelecek

Toygan Avanoğlu, Öznur Serçeler, Altan Erkekli, Anıl İlter, Füsun Demirel, Burç Kümbetlioğlu, Billur Yılmaz, Şota, Erkan Petekkaya, Baykut Badem, Zeynep Şahin, Deniz Sipahi, Ilgaz Ata Badem, Kerim Koşar, Doğa Konakoğlu, İlkin Oğuzhan Çakır, Estzer Mira Nagy’nin rol aldığı Hayati Tehlike yarın vizyona giriyor. Bu soğuk havalarda sinemaya gidip yüzünüzü güldürmek isteyeceğiniz bir iş olmuş. Finalden anladığım kadarıyla devamı da gelecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR