Pazartesi akşamında son durum!

Pazartesi akşamlarının çok zor geçeceğini ağustos ayında yazmış, hatta “Kanlı Pazartesi” diye başlık atmıştım. Çünkü iddialı projeler karşı karşıya olacaktı. Bir yanda Çağatay Ulusoy, Çetin Tekindor ve Aras Bulut İynemli’yle Show TV’de İçerde, diğer tarafta Bülent İnal, Ayça Bingöl, Ceyda Düvenci’yle Kanal D’de Babam ve Ailesi vardı. Erkan Petekkaya, Ebru Özkan ve Barış Falay’la Star TV’de Paramparça, Can Yaman, Selen Soyder, Altan Erkekli’yle TRT 1’de Hangimiz Sevmedik ve İpek Karapınar, Özgür Çevik, Mehmet Aykaç, Biran Damla Yılmaz’la Atv’de Kırgın Çiçekler de kıyasıya yarıştaydı. Fox TV’de Hayat Sevince Güzel yayınlanıyordu. Ancak o yarıştan erken çekildi. Fox TV, cuma akşamları ekrana gelen Kadir Doğulu, Seda Bakan, Mustafa Üstündağ ve Dolunay Soysert’li Bana Sevmeyi Anlat dizisini pazartesi akşamına aldı. Yarış iyice kızıştı. Kasım ayının son günündeyiz ve artık taşlar yerine oturmaya başladı. Reyting sonuçları pazartesi akşamlarının tartışmasız zirvesinde İçerde olacağını gösteriyor. Yıl sonuna kadar da böyle gideceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok.

Haberin Devamı

Gün değişikliği gerekebilir

İkinciliği ise Atv’de ekrana gelen Kırgın Çiçekler üstleniyor. Onun da yerini kimseye bırakmaya niyeti yok. Diğer diziler üçüncülük için yarışıyor. Ancak ne yazık ki, uzunca bir süredir üçüncülük koltuğuna oturamıyorlar. Star TV’de ekrana gelen Paramparça bir süredir kan kaybediyordu. Ancak bu hafta yükselişe geçti ve ilk 5’e girdi. Zirveye ortak olması bundan sonra zor görünüyor. Ama yükselişini koruması gerekiyor. Kanal D’de yayınlanan Babam ve Ailesi ne yazık ki, reyting listesinde üst sıraları hiç göremedi. Aslında bunu hak eden bir proje değildi. Ancak ilk bölümde bir kahraman yaratamaması düşüşünü hazırladı. Sonradan toparladı ama seyirci seçimini yapmıştı. Bundan sonra pazartesi akşamı yükselmesi için büyük hamlelere ihtiyacı var ya da gün değişikliğine... Babam ve Ailesi’ni izlemeyi seviyorum. Bu sezonun en iyi tasarlanan işlerinden biri... Oyuncu kadrosu çok sağlam! Ancak seyircisine ulaşabilmesi için belki de en doğru şey gün değişikliğine gitmektir.

Haberin Devamı

2016’nın galibi İçerde

Gün değişikliği her zaman kötü bir çağrışım yaratır. Ancak bazı projeler için gereklidir. Mesela Show TV, Aşk Laftan Anlamaz’ı cumartesiye alarak çok doğru bir hamle yaptı. Reytingler yükseldi. Ancak Fox TV, Bana Sevmeyi Anlat’ı cumadan pazartesiye alarak diziyi tabiri caizse sündürdü. Gitgide kan kaybediyor ve ne yazık ki Bana Sevmeyi Anlat, pazartesi akşamında kendisini gösteremiyor. 2 reyting ortalamasında kalarak bilinen sonu hazırlıyor. Hangimiz Sevmedik, TRT 1’de ekrana geliyor. Oyuncu kadrosu sağlam! 3-3.5 ortalamasında reyting alıyor. Pazartesi akşamı dişli rakipler karşısında tutunmaya çalışıyor. Ezcümle, 2016 yılının ikinci yarısında pazartesi akşamlarının galibi İçerde! 2017 için kanalların yeni bir planlama yapması gerekiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR