Gazete Vatan Logo

Otomotivcilerin ceza şikayetine ret

Otomotivcilerin 277.4 milyon liralık ceza şikayetine ret...

Rekabet Kurulu, bazı otomotiv şirketlerinin aynı konseptteki araçlara aynı fiyatı uyguladıkları iddiasıyla ilgili şikayeti, soruşturma açılmasına gerek olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Rekabet Kurulu’nun web sitesinde yayımlanan kararlara göre, binek otomobil satışı faaliyetinde bulunan ALJ Otomotiv, Anadolu Araçlar Ticaret, Baylas Otomotiv, Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım, Doğuş Otomotiv, Ford Otomotiv, General Motors Türkiye, Honda Türkiye, Hyundai Assan, MAİS Motorlu Araçlar, Mercedes Benz Türk, Mermerler Otomotiv, Nissan Otomotiv, Peugeot Otomotiv, Temsa Global, Tofaş, Toyota Pazarlama ve Satış’ın kanuna aykırı davrandıkları gerekçesiyle inceleme yapıldığı hatırlatıldı. Kararda, adı geçen şirketlerin aynı konseptteki araçlara aynı fiyatı uygulayarak 4054 sayılı Kanuna aykırı davrandıkları iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda 4054 sayılı Kanun uyarınca soruşturma açılmasına gerek olmadığı gerekçesiyle şikayetlerin reddedildiği duyuruldu. Rekabet Kurulu tarafından birbirlerine fiyat ve stok bilgilerini açıklayarak rekabeti ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturulan 23 şirketten 15’ine ceza geldi. Otomotiv şirketlerine toplam 277.4 milyon lira ceza kesildi.

Filmle savunma yaptılar

Otomotiv şirketleri Rekabet Kurulu’na yaptıkları savunmada rekabeti ihlal etmediklerini belirtirken, ilginç bir de savunma şekline imza atmıştı. Kurul üyelerini ikna etmek için Amerikan yapımı meşhur mahkeme sahnelerinin olduğu ve başrolünü Henry Fonda’nın oynadığı ‘12 Kızgın Adam’ filmi ile Matt Damon’ın İspiyoncu filmleri izlettirilmişti.

Bilim İlaç sektörde ilk ‘A’seviye rapor onayını aldı

BİLİM İlaç, 2011 yılında yayımladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)’dan ‘A’ seviye rapor onayı aldı ve GRI’nın örnek raporları arasında yerini aldı. 1999-2011 yılları arası tüm dünyada 7.435 adet GRI onaylı Kurumsal Sorumluluk Raporu yayınlandı.

Bu raporların sadece 463 adeti A seviye olarak onaylandı. Bilim İlaç, Kurumsal Sorumluluk Raporu’yla GRI’dan A seviyesinde onay alan Türkiye’deki ilk ve tek şirket oldu. Bilim İlaç’ın 2012 yılında hedefi A+ rapor yayınlayarak, bu alandaki liderliğini pekiştirmek.

Haberin Devamı