Gazete Vatan Logo

Otomobilde yol gösteriyor evde..

Goldmaster, tablete dönüşen navigasyon cihazını kısa süre önce satışa sundu

Goldmaster, tablete dönüşen navigasyon cihazını kısa süre önce satışa sundu. 2013 yılında sim kartlı navigasyon cihazlarıyla fark yaratmayı hedefleyen Goldmaster, küçük ev aletlerini de bu sonbaharda görücüye çıkaracak. Goldmaster’ın Genel Müdürü Sinan Bora, “GPS Pad adını verdiğimiz 7 inçlik ürünümüzde Android tabletle navigasyon cihazını birleştirdik. Arabada size yol gösteren cihaz, arabadan indiğinizde tablet olarak kullanılıyor. Bugün iyi bir navigasyon cihazını 200 liradan aşağı alamazsınız. Bu ürünümüzle çok uygun fiyata 2 cihaz almış oluyorsunuz” dedi.


Ev aletleri üretmek üzere 1975’te kurulan ancak daha sonra tüketici elektroniği ve uydu cihazları üretimine odaklanan Goldmaster, faaliyet gösterdiği alanlarda yeniliklere imza atıyor. 2010 yılında tüketici elektroniği alanında büyüme kararı alan şirket, navigasyonu öncelikli ürünlerden biri olarak seçti. Şirket, son olarak ürettiği tablete dönüşen navigasyon cihazıyla dikkat çekti. 2013 yılında sim kartlı navigasyon cihazlarını pazara sunacak olan Goldmaster, küçük ev aletlerini de bu sonbaharda görücüye çıkaracak.

Android tabletle navigasyonu birleştirdiklerini söyleyen Goldmaster’ın Genel Müdürü Sinan Bora,”Şu anda pazarda böyle bir ürün yok. GPS Pad adını verdiğimiz 7 inçlik ürünümüzde Android tabletle navigasyon cihazını birleştirdik. Arabada size yol gösteren cihaz, arabadan indiğinizde tablet olarak kullanılıyor. Üstelik göstermelik değil, bir tabletin yaptığı herşeyi yapıyor. Ürünümüzü 499 liraya tüketicinin beğenisine sunduk. Bugün iyi bir navigasyon cihazını 200 liradan aşağı alamazsınız. Bu ürünülüzle çok uygun fiyata 2 cihaz almış oluyorsunuz” diye konuştu.

Cihazın arabada telefon üzerinden internete de bağlanabildiğini kaydeden Bora, “İnternete bağlanabildiği için online trafik uygulamasını ekledik. Ayrıca cihaz trafiğin olmadığı en açık güzergahı belirleme özelliğine de sahip. Yani sizin için en uygun yolu seçiyor. Bu ürünümüze çok güveniyoruz. Markamızı öne çıkaracak. Bizi rakiplerimizden farklılaştıracak ve önümüzdeki yıl adet bazında liderliği hedefliyoruz” dedi.

Navigasyonda bir sonraki adımın sim kartlı cihazlar olduğunu da anlatan Sinan Bora, bu çerçevede kendilerinin de hazırlık yaptığını vurguladı. Bora, sözlerine şöyle devam etti:

Sim kartlılar 2013’te

“Türkiye’de 500 bin adetlik bir navigasyon pazarı var. Yunanistan’da bile 750 bin adet satılıyor. Türkiye’de 1.5 milyon adede çıkabilecek bir pazar var ve bu alanda yapacak çok iş var. Bundan sonra sim kartlı cihazlar gelecek. Biz de bu ürünlerimizi 2013 yılında pazara sunacağız. Navigasyon pazarında yüzde 15-16 paya sahibiz. Bu oranı yüzde 25’e çıkarıp lider olmayı hedefliyoruz. 3 yıl garanti veren tek firmayız ve bu ürünümüzün arkasında olduğumuzu gösteriyor. Bir diğer hedefimiz ise 7 inç ürünlerimizin de katkısıyla satış adedinde 100 bini geçmek. Navigasyon alanında hedeflerimiz büyük ama biz tüketici elektroniğinin tüm alanlarında başarılı olmak istiyoruz. HD uydu alıcısından navigasyon cihazlarına, DVD ve ses sistemlerinden oto teyp’e kadar geniş yelpazede ürünlerimiz var. Bizim kadar geniş ürün gamı olan yerli firma yok ve bu avantajımızı kullanmayı amaçlıyoruz”

MAKYAJ AYNALI MP3 DE VAR DVD OYNATICI DA

Goldmaster’ın geniş bir ürün yelpazesi var. Bu ürünler arasında oto teypleri, DVD oynatıcılar, monitörler, oyun konsolları da var. Kokosh adı verilen MP3 çalar, kadırlar için tasarlanmış. Ürünün en dikkat çekici özelliklerinden biri müzik dinlerken makyaj tazeleme fırsatı veren aynası...

Yerli diziler uydu ihracatını arttırdı


GOLDMASTER’IN Genel Müdürü Sinan Bora, uydu konusunda Türkiye’nin en iddialı markalarından biri olduklarını vurguladı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine uydu ihraç ettiklerini belirten Bora, “Ortadoğu ve Körfez ülkelerdinde Türk dizilerinin çok izlenmesi bizim ihracatımıza olumlu yansıyor” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’de 1 milyon adetlik uydu pazarı olduğunu kaydeden Bora, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uyduların 600 bini Anadolu’da, 400 bini de büyük şehirlerde satılıyor. Pazarın yüzde 50’si artık HD uydulara döndü. Bu oran seneye yüzde 75’i bulur. 2016’da eski teknoloji tamamen biter. Bizim pazarda yüzde 25 payımız var. Farklı ürün kategorileri yaratıyoruz. Örneğin HD yayıncılığın artması nedeniyle HD uydulara talep de arttı. Biz de HD uydu alıçıda yeni bir teknoolji geliştirdik. Tek cihazla iki televizyonda farklı iki program seyretme fırsatı sunuyoruz.”

Risun monitörler DataStar’da

DATASTAR, dünyanın önde gelen monitör üreticilerinden Risun’un Türkiye distribütörü oldu. DataStar Ürün Müdürü Atilla Dandiboz, Risun’un her segmente yönelik geniş bir ürün grubu olduğunu, ancak DataStar olarak özellikle orta ve üst seviye modelleri Türkiye pazarına getireceklerini belirtti. DataStar tarafından satışa sunulan Risun monitörler 20, 21.5, 23.6 ve 26 inç ekran genişliğinde, LED teknolojisine sahip ve hepsi DVI giriş yuvalı.

Beko şokluyor!

BEKO, sağlıklı ve besin değeri yüksek yiyecekler için akıllı bir çözüm üretti. Şoklama bölmesinde çok hızlı dondurulan et ve balık, hücre yapısı bozulmadığı için daha sonra çözüldüğünde suyunu bırakmıyor ve ilk günkü tazeliğini koruyor. Toplam brüt hacmi 620 litre olan Beko buzdolabı ‘Active Dual Cooling’ No-Frost soğutma sistemine sahip. Beko buzdolabında hijyen ve tazelik sağlamaya yönelik olarak da mavi Işık teknolojisi, iyonizerli koruma sistemi, antibakteriyel koku filtresi ve antibakteriyel kapı contaları bulunuyor. Fiyatı: 3.179 TL.

Toshiba’dan ‘süper ince’ tasarım televizyon serisi

TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş, Full HD ve pasif 3D teknolojisine sahip yeni Smart TV VL963 serisini tüketicilerin beğenisine sundu. Seri, çok ince çerçevesi ile sinemayı anımsatan görüntüleme deneyimi sunuyor. Seri, Full HD ekrana ve 2D içeriği 3D görüntülere çevirebilen teknolojiye sahip. Kullanıma hazır 4 adet 3D gözlük ürünlerle beraber geliyor. VL963 serisinde 42, 47 ve 55 inç ekran boyutları mevcut. Bütün modellerde 4 adet HDMI girişi, 2 adet USB girişi ve bir adet Multi-Tuner bulunuyor. Ürünler aynı zamanda Smart TV özelliğine de sahip.

En uzun tatil yolculukları için

Dell’in geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu kenardan kenara “çerçevesiz” ekranı, gün boyu süren pil ömrü ve yenilikçi teknolojisiyle dünyanın en kompakt 13.3 inçlik Ultrabook’u olan XPS 13 yaz aylarında en büyük yardımcınız olmayı hedefliyor. 1.3 kg’dan başlayan ağırlığı ve 0.63 cm olan inceliği, Rapid Start ve Smart Connect gibi en yeni Intel teknolojilerini üstün performans ve şık tasarımıyla birleştiren Dell XPS 13 ister teknede ister kumsalda her yerde yanınızda. 9 saate varan pil ömrü sayesinde tüm günü elektrik fişine ihtiyaç duymadan geçirebilirsiniz.

Müziğin ritmini hissedin

İSVEÇLİ Urbanears tarafından üretilen Plattan kulak üstü kulaklık tasarımı, konforlu kullanımı ve gelişmiş özellikleri ile dikkat çekiyor. Dahili mikrofonu ile cep telefonundan görüşme yapabilmeyi de sağlayan Plattan, katlanabilir olması sayesinde kolayca taşınabiliyor. Urbanears Plattan, kulaklik.com’dan garantili olarak satın alınabiliyor. Fiyatı: 159 TL.

Adobe Flash 11 destekli

MOBEE, yeni tablet modeli ile Android işletim sisteminin sağladığı tüm imkanları sunuyor. Android’in en güncel ve en kapsamlı işletim sistemi olan Android 4.0 Ice Cream’e sahip yeni Mobee Nett 10.1” K1500, kullanıcıları için pek çok avantaj yaratıyor. Tablette, G-sensor ile ekranın otomatik olarak yön değiştirmesi, 3GT (yer çekimi sensörü) ve Jiroskop (denge sensörü) ister yatay ister dikey kullanıma imkanı vermesi de internette gezinirken, fotoğraf düzenlerken, video izlerken kolaylık sağlıyor. Fiyatı: KDV dahil 499 TL.

Hem şık hem kullanışlı

BYLSS Turbo Fan dekoratif görünüşü, sık tasarımı, kolay taşınabilme özelliği ve etkili serinlik sağlamasıyla Koçtaş’ın soğutma grubundaki iddialı ürünler arasında yer alıyor. İlk kez Koçtaş’ın satışa sunduğu Bylss Turbo Fan, 60 w’lık turbo fanı, dekoratif gümüş halkaları ve siyah gövdesi ile şık bir tasarıma sahip. Ürünün ayarlanabilir 2 fanı, çok yönlü hava akımı ve 2 fan için ayrı 3 hız ayarlı özelliği bulunuyor.

Xperia P Türkiye’de satışa çıktı


SONY Mobile Communications’ın geliştirdiği Xperia P, Türkiye’de satışa sunuldu. Kullanıcıların büyük beğenisini toplayan Xperia S’ten sonra raflardaki yerini alan Xperia P; Mobile BRAVIA Engine, WhiteMagic, Reality Display ve NFC gibi teknolojileriyle fark yaratıyor. Tek parçalı alüminyum gövdeye sahip Xperia P, Sony’nin akıllı telefonda ilk kez sunduğu WhiteMagicÖ ekran teknolojisini barındırıyor.

“WhiteMagic” teknolojisi ister plajda olsun, ister kayak pistinde kullanıcılarına en parlak görüntü deneyimini sunuyor. Sony Bravia TV’lere bağlanabilen Xperia P ile kullanıcılar, televizyonun uzaktan kumandasını kullanarak akıllı telefonlarının medya içeriği arasında gezebiliyor, HD videoları, en yeni filmleri veya en sevilen TV şovlarını büyük ekranda izlemenin keyfini çıkarabiliyor. Fiyatı: 1.399 TL.

Zor koşullar için üretildi

PENTAX, Pentax K-30’u duyurdu. Bu yeni dijital SLR fotoğraf makinesi, tüm standart SLR özellilerine sahip, kolay kullanımıyla ön plana çıkan orta-seviye bir model. Su geçirmez, toza dayanıklı, kompakt ve hafif bir tasarıma sahip olan Pentax K-30 ile dış mekanlarda sorunsuzca fotoğraf çekebilirsiniz. Titreşim azaltma özelliği ile kolaylıkla 16 megapiksellik yüksek kalitede görüntüler çekmek mümkün. Fiyatı: KDV dahil 2.499 TL.

Haberin Devamı