Gazete Vatan Logo

Paris’in yıldızları

Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen en yeni modeller 2015’ten itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Mini SUV’dan süper lükse kadar birçok araç sizlerle buluşacak

Paris’in yıldızları

Türkiye’ye geliyorlar...

Yeni Sorento 2.0 litre dizel motora kavuştu

KIa’nın en çok satan SUV modeli Sorento’nun üçüncü nesli, Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez otomobil severlerle buluştu. Yeni Sorento çizgilerini Cross GT Concept’ten alıyor. Daha geniş kaplan burnu tasarımlı ön ızgara, önden yana uzanan farlar ve daha geriye yaslanmış profil hemen dikkati çekiyor. Kia, yeni Sorento’da üç farklı motor seçeneği sunuyor. Türk tüketicileri en çok 2.0 litre dizel motor yakından ilgilendirecek. Hatırlanacağı üzere ikinci jenerasyon Sorento’da yüksek vergi dilimine giren 2.2 litre dizel motor yer alıyordu. Yeni Sorento Avrupa’da 2015’in ilk yarısında satışa sunulacak.

Geniş aileler için

Renault Espace modelini yeniden yarattı. Markanın amiral gemisi niteliğindeki model, kapsamlı bir dönüşüm geçirdi. Havacılık dünyasından esinlenerek tasarlanan yeni Renault Espace, eski jenerasyona göre oldukça sıradışı tasarıma sahip. Aracın 5 ve 7 koltuklu versiyonları var. Yeni Espace, önümüzdeki yıl Türkiye’ye ithal edilecek.

Haberin Devamı

Hem hızlı hem süper lüks

İngiliz Bentley, Mulsanne Speed’le lüks otomobil kavramına yeni bir anlayış getirdi. 4 kapılı otomobile ilk bakışta Bentley’in klasikleşen ön ızgarası göze çarpıyor. Araç 530 beygirlik motorla 100 km/s hıza 4.9 saniyede ulaşıyor.

İşte 5 kapılı yeni Audi TT

AudI’nin fuarda en büyük yeniliği TT’nin dört koltuklu ve beş kapılı versiyonu olan Audi TT Sportback konsepti oldu. Araç, TT’ye göre 29 santimetre daha uzun.

Mercedes asfaltı ağlatacak

Mercedes-Benz 1950’li yılların efsane modeli ‘Martı Kanat’ 300 SL’i yeniden yorumladı. Alman marka kışkırtıcı AMG GT’yi ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda sergiledi. Porsche’ye rakip olması beklenen spor otomobilde 462 beygir gücünde 4.0 litrelik V8 motor kullanıldı. Mercedes-Benz, AMG GT’nin yanı sıra fuarda S 65 AMG Coupe, S500 Plug-in Hybrid ve B-Serisi’ni otomobil tutkunlarıyla buluşturdu.

Corsa’yı ünlü top model tanıttı

Opel yenilenen Corsa modelinin sır perdesini Paris’te kaldırdı.

B sınıfında yer alan aracı Opel’in marka elçisi ünlü model Claudia Schiffer tanıttı. Opel Corsa; 90 ve 115 beygir güç üreten yeni nesil üç silindirli 1.0 litrelik motor seçeneği ile Şubat 2015’te satışta olacak.

Haberin Devamı

İlk melez Lamborghini

LamborghInI benzinli ve elekrikli motorla donatılan ilk hibrid modeli Asterion’la sürpriz yaptı. Asterion’da 610 beygir güç üreten 5.2 litre ve 300 beygirlik elektrikli motor bulunuyor. Asterion, 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı 320 km/s.

Fiat 500 ailesine mini SUV katıldı

FIat 500 Ailesi’nin son üyesi 500X, otomotiv tutkunlarıyla buluştu. Ailenin kompakt SUV özelliklerini taşıyan 500X, şehirli ve doğa meraklılarının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı. 500X, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de boy gösterecek.

5 kapılı MINI ile daha fazla konfor

Üçüncü nesil MINI’ye 5 kapılı versiyon eklendi. Yeni MINI’ye göre otomobilin uzunluğu 161 mm artırıldı böylece daha fazla geniş iç mekan elde edildi. 5 kapılı MINI 2015 model yılı olarak ülkemizde satışa sunulacak.

Peugeot’nun son bombası

Haberin Devamı

Peugeot, SUV konsepti Quartz’ı sergiledi. 4.50 metrelik uzunluğa sahip araçta, bazalt taşı, dijital dokuma ile elde edilen özel kumaş ve eskitilmiş deri gibi yenilikçi malzemeler kullanıldı.

Seat, X-Perience ile araziye uydu

Seat, Paris’te Leon X-Perience modelini tüketicilerle buluşturdu. Otomobil, Türkiye’de 2015’in ilk çeyreğinde 1.6 TDI motor seçeneği ile satışa sunulacak.