Gazete Vatan Logo

Otomobil fiyatına telefon!

Bütün markaları geride bıraktı...

Vertu'nun Signature Touch adlı telefonu, mühendisliğinin yanı sıra ses önleyici içerik, çevresel ses düzeni ve Londra Senfoni Orkestrası tarafından bestelenen zil seslerine sahip.

64 GB dahili belleğe sahip telefon, Android'in en son versiyonu Kit Kt (4.4) ile çalışıyor. 13 MP kamerası olan Signature Touch, bu özelliğiyle 8 MP iPhone 5S'i de geride bırakıyor.

5.7 inç'lik ekran genişliğiyle iPhone 5S'ten de büyük olan Vertu Signature Touch, üzerinde hiçbir değerli elmas içermemesine rağmen 5S'in tam 28 katı daha pahalı. Dahası, altın bir iPhone bile Signature Touch'ın yarı fiyatına yaklaşamıyor. Telefonları değerli mücevher ve altınla süsleyen firmalardan biri olan Gold&Co., geçtiğimiz yıl en pahalısı 5 bin 35 dolar olan altın kaplama iPhone 5 sunmuştu. Vertu, yeni telefonunun standart modeli için satış fiyatını 11 bin 300 dolar yaklaşık 24 bin Lira olarak belirledi. Fiyatı bu kadar yükselten ise telefonun seri üretim bandında değil, tek bir zanaatkarın elinden çıkmış olması.

Vertu'nun bir önceki akıllı telefonu Vertu Ti, 10 bin 569 dolara piyasaya sürülmüştü. Signature Touch, bu ay içinde piyasaya sunulacak.

Nokia'nın bünyesinde 1998 yılında kurulan ancak Finlandiyalı şirketle 2012'de yollarını ayırdı.
Kaynak: Mashable ve Al Jazeera

Haberin Devamı