Gazete Vatan Logo

Otogar esnafı isyanda!

Milyonlarca liralık malı kullanılmaz hale gelen esnaf, isyan etti...

İstanbul’da etkili olan sağanak yağmurla birlikte kanalizasyonun tıkanması sonucu dükkanları sular altında kalan ve milyonlarca liralık malı kullanılmaz hale gelen otogar esnafı, hiçbir yetkilinin ilgi göstermemesine isyan etti...

İstanbul’da önceki gün bastıran sağanak nedeniyle Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’nda dükkanlarını su basan esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor. Sağanak yağmurla birlikte otogarın altından geçen kanalizasyon boruları tıkanınca rögar kapakları patlamış, yaklaşık 1,5-2 metrelik su birikintileri oluşmuş, birçok araç ve şehirlerarası otobüs sular altında kalmıştı. Şans eseri can kaybı olmazken büyük maddi hasar meydana geldi. Özellikle alt katta bulunan yedek parça dükkanlarındaki milyonlarca liralık malzeme kullanılmaz hale geldi. Sel baskınından sonra dükkanlarını temizlemeye başlayan esnaf, yetkililerin ilgi göstermemesine tepki göstererek şöyle konuştu:

’Perişan olduk’

“Her dükkanın en az 100 bin lira zararı var. Bu zararı nasıl karşılayacağız? Alt yapıya önem verilseydi bu felaket olmazdı. Yetkililer hasar tespiti için yanımıza bile gelmedi. Perişan haldeyiz. Faturalı birçok malzememiz sular altında kaldı. Otogarın ismi Esenler Otogar diye geçiyor. Ancak, otogarın bir kısmı Esenler’e, bir kısmı Bayrampaşa’ya bağlı. Herkes topu birbirine atıyor.”

Öte yandan esnaf Ömer Tokin, su baskınının otogarın yanındaki ’Miyansera Evleri’ne ait olduğu öğrenilen otel inşaatı yüzünden olduğunu iddia etti. İnşaatın kanalizasyonun akımı sağlayan kanalların üzerine yapıldığını öne süren Tokin “15 senedir burada dükkanım var. Daha şiddetli yağmurlarla karşılaştık ama böyle bir felaket görmedik. Otel kanalizasyonun üzerine yapıldı. Bu nedenle sular kanalizasyon yerine dükkanlarımıza doldu” dedi.

Yağış devam edecek

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü fırtına ve kara karşı İstanbulluları uyardı. İstanbul’da bugün gündüz yağmur hafif, hava ılık, sıcaklık 15 derece olacak. Ancak akşam rüzgarın lodostan karayele dönmesiyle ani soğuma yaşanacak. Yağış şiddetli ve yüksek ilçelerde sulu kar şeklinde görülecek. Yarın ise yağış kesilecek ancak hava soğukluğu düşecek. İstanbul ve Çanakkale Boğazı çıkışlarında fırtınanın hızı 60-70 km’ye kadar çıkacak.

Haberin Devamı