Gazete Vatan Logo

Oto hırsızlarında DHKP-C silahı!

İstanbul’da 3 hırsızı yakalamak için yapılan operasyonda DHKP-C’nin eylemlerde kullandığı CZ 25 marka otomatik silah ele geçirildi. Silahın terör saldırısı ya da başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor

Oto hırsızlarında DHKP-C silahı!

Bakırköy’de Suriyeli Muhammed S’nin evine giren hırsızlar, laptop, 2 cep telefonu, 500 TL ve otoparktaki araç anahtarını alarak kaçtı. Muhammed S’nin başvurusu üzerine Asayiş Şube Oto-Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Dairenin bulunduğu binadaki kamera kayıtları incelemeye alındı. Yüzlerini kapatan 3 kişinin görüntüsüne ulaşan polis, bir kişinin kimliğini tespit etti. İhsan Ç’yi yakalayan ekipler hırsızlardan 2’sinin çaldıkları araca film camı taktırmak için Esenyurt’ta bir oto tamircisine gittiğini belirledi.

Ekipler baskın yaparak Süleyman C. ve Kerem Ö’yü gözaltına aldı. Sahte plaka takıldığı anlaşılan araca el konuldu.

Sahte plaka taktılar

Süleyman C’nin üzerinden başka bir araca ait anahtar çıktı. Araçta yapılan aramada, bagajda CZ 25 marka otomatik tabanca çıkarken, aracın iç bölümünde 2 tabanca, 60 mermi, 29 paket halinde 80 gram esrar ve 14 gram kokain ele geçti. Ele geçen silahın yasadışı DHKP-C örgütünün eylemlerde kullandığı silah tipi olduğu belirlendi. Silahın terör saldırısı ya da başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için kriminal laboratuvara gönderildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Nerelerde kullanıldı?
DHKP-C’li teröristler, 2016 yılında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne, 2015’te ise Taksim Meydanı’nda nöbet tutan polislere ve Dolmabahçe Sarayı önündeki polislere yaptıkları saldırılarda, Çek yapımı Ceska Zbrojovka CZ 25 marka otomatik silah kullanmışlardı.
Artık üretilmiyor
Üretimi yapılmayan ve nadir bulunan silah, 3.5 kilogram ağırlığında ve 28.4 santimetre namlu
uzunluğuna sahip. 7.62 ve 9 mm çapında mermi atan modelleri de olan silahın şarjörü, mermi çapına göre 24-40 mermi alabiliyor. Tetiğe hafif basıldığında tek tek, tam basıldığında şarjörü boşaltana kadar ateş edebiliyor.