Gazete Vatan Logo

Ötenazi isteyen hastaya umut!

Ötenazi isteyerek gündeme oturan engelli hastaya Sağlık Bakanlığı umut oldu

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve bürokratların katıldığı Hekimevi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, ötenazi isteyen engelli hasta için, Sağlık Bakanlığı olarak üzerlerine düşen her şeyi en iyi şekilde yapacaklarını söyleyerek, “Bu bir insanlık hakkı. Böyle bir sıkıntı varsa bunu eksiklik olarak görüyoruz. Mutlaka telafi edilmesi gerekir. Bu da görevlerimizden biri” dedi. Tosun, bu konuda SGK ile görüşeceklerini de bildirdi.

-“SAĞLIKLI SU İÇİN BELEDİYELERE UYARI”-

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan ise, son olarak Tokat’ın Erbaa İlçesi’nde görülen ishal salgınına ilişkin olarak, “7 bin kişi hastalandı. Çoğu ayakta tedavi edildi. Şu anda ciddi rahatsızlığı olan kimse yok” dedi. Ekiplerin bölgeye giderek kontrolleri yaptığını belirten Buzgan şunları söyledi:

“İnceleme sonucunda suların havzalarında, kuyularda sorun olduğu tespit edildi. Buralarda yağmurlardan dolayı zaman zaman taşkınlar oluyor. Bu taşkınlara hayvan dışkılarının karıştığı da görüldü. İshal vakalarında bildirimler azalıyor. İçme sularını sağlıklı bir şekilde sağlama ve vatandaşlara ulaştırma görevi belediyelere aittir. Bu konuda onlara önemli görevler düşüyor. Hiçbir şekilde tedbirsizlikte bulunmamaları gerekiyor. Bizim de denetim görevimiz var. Konuya gerekli hassaiyeti göstermeyenlere gerekli uyarıları yapıyoruz. Gelecek seferde ise suç duyurularında bulunup, ifşa yoluna gideceğiz. Biz suyun kaynağından itibaren takibini yapıyoruz. Gerekli eğitim ve bilgilendirmeyi de yapmaya hazırız.”

Haberin Devamı