Gazete Vatan Logo

ÖSYM yine ‘TUS’ oldu!

Yaklaşık 8 bin doktorun uzmanlık için girdiği TUS’ta bu kez farklı bir mahkeme aynı sınavdan 2 soruyu daha hatalı olduğu için iptal etti. ÖSYM 3’üncü kez tercih yapmalarını istedi.

ÖSYM yine ‘TUS’ oldu!

TUS sınavıyla ilgili hata kararlarının ardı arkası kesilmiyor. 13 Nisan 2014’te yapılan ve yaklaşık 8 bin doktorun girdiği 2014 TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) İlkbahar Dönemi’ne bazı adaylar Temel Bilimler Testi’nde farmakolojiye ilişkin sorulan 104’üncü soruyu hatalı bularak dava açmıştı. Ankara 16. İdare Mahkemesi ise bilirkişi raporlarına dayanarak hatalı olduğu iddia edilen soruyu iptal etti.

Mahkemeye gittiler

Mahkeme 21 Ağustos 2015’te sınavla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun üzerine ÖSYM, 8 bin doktordan 9-14 Ekim tarihleri arasında ikinci kez tercih yapmalarını istedi.

TUS ile aynı sorulardan oluşan ve Türkiye’de denklik alacak yabancı uyruklu doktorların girdiği 2014 STS (Seviye Tespit Sınavı) Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi’nde iki sorunun hatalı olduğunu iddia ederek mahkemeye gitti. Soruları inceleyen bilirkişilerin raporları doğrultusunda davaya bakan Ankara 9. İdare Mahkemesi, Klinik Tıp Bilimleri Testi’nin Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 87 ve 109’uncu soruları iptal etti.

Haberin Devamı

1.5 yıl sonra 3. tercih!

ÖSYM Başkanlığı’na 20 Ekim 2015 tarihinde bildirilen karara göre ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adayların cevap kâğıtları bu sorular doğru cevaplanmış kabul edilerek yeniden hesaplandı. ÖSYM ise dün yaptığı açıklamayla sınavdan yaklaşık 1.5 yıl sonra çoğu uzmanlık eğitimine devam eden 8 bin doktordan, üçüncü kez 3-9 Kasım 2015 tarihleri arasında tekrar tercih yapmalarını istedi.

ÖSYM’den yapılan açıklamada yaklaşık 1.5 yıl önce uzmanlık eğitimine başlayarak görev yapan doktorların istedikleri takdirde görevlerine devam edebilecekleri duyuruldu. İsteyen doktorlar ise tercihini güncelleyerek başka bir hastane ya da bölüme geçiş yapabilecek.