Gazete Vatan Logo

ÖSYM Resmi İnternet Sitesi’nden 2017 KPSS Başvurusu Açıklamaları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı resmi açıklama ile birlikte, Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları resmen başlamış oldu. KPSS ücretleri ile ilgili gelen eleştiriler sonrası ücretler düzeltildi, şimdi milyonlarca aday başvuru sürecinde. KPSS ile ilgili başvuru ve sınav ücreti detayları haberimizde sizlerle.

ÖSYM Resmi İnternet Sitesi’nden 2017 KPSS Başvurusu Açıklamaları

ÖSYM, resmi internet sitesi üzerinden 13 Mart 2017 tarihinde yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, KPSS 2017 ilkbahar sınavına girecek olan milyonlarca adaya, başvuru formları, başvuru kılavuzu ve sınav ücretleri ile ilgili bilgiler verildi. Geçtiğimiz seneki ücretlerin, bu seneki KPSS başvuru ücretlerinden 200 TL civarında daha pahalı olması, sosyal medyada ve toplumda eleştiri yağmuruna tutulmuştu. ÖSYM, 13 Mart 2017 tarihinde yaptığı açıklamada belirtilen ücretlerin değişebileceğini, bu konuda bir kurulun toplanacağını duyurdu, daha sonra da resmi site üzerinden yapılan bir başka açıklamayla yüksek bulunan KPSS sınav başvuru ücretlerinin yeniden düzenlendiğini duyurdu.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

13 Mart 2017 tarihinde resmi ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılan 2017 KPSS lisans başvuruları başlıklı açıklamada, lisans düzeyindeki KPSS sınavlarının, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Sınavların sabah ve öğleden sonra uygulanacağı belirtilen açıklamada, Öğretmenlik alan bilgisi testi sınavlarının, öğretmenlik alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacağı açıklandı. Adayların tümü içini 21 Mayıs 2017 tarihindeki oturuma katılım sağlamak zorunlu, öte yandan diğer oturumların hangisine girileceğinin, adayların kendilerinin karar vereceği bir konu olduğu açıklamada vurgulandı.

Haberin Devamı

2017 KPSS kapsamında düzenlenecek olan KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavları için başvurular 13 Mart tarihinde başladı, 23 Mart 2017 saat 23.59’da sona erecek. Sınav ücret ödemeleri için ise belirlenen son gün 24 Mart 2017.

Açıklamada, 2017 KPSS Alan Sınavları başvuruları tarihlerinin diğer KPSS sınav başvurularından farklı tarihlerde olacağı belirtilerek; şu ifadeler kullanıldı;

‘’2017-KPSS Alan Sınavları ( Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvuruları, 27-31 Mart 2017 tarihleri arasında alınacak olup ücret ödeme için son gün, 3 Nisan 2017 tarihidir.’’

Haberin Devamı

KPSS Sınav Ücretleri ve Sınav Ücretinin Yatırılacağı Bankalar

Haberimizin başında değindiğimiz KPSS sınav başvuru ücretleri eleştirilerinin ÖSYM’yi ücretleri ve oturumları yeniden düzenlemeye götürdüğünden bahsetmiştik. 14 Mart ve 15 Mart tarihli kamuoyu açıklaması başlıklı ÖSYM açıklamalarında, bu eleştirilerin göz ardı edilmediği ve dikkate alındığı duyurularak, yeniden düzenlenen ücretler duyuruldu. Buna göre, hem oturumların nasıl uygulanacağı hem de oturum başı sınav ücretleri yeniden düzenlendi. Bağımsız test uygulaması ve bunun neden olduğu ücret artışı uygulamasından vazgeçildiği ve adaylardan oturum başı ücret alınacağı bildirildi. Buna göre, adaylar katıldıkları oturum başı ÖSYM’ye 40 TL gibi bir ücret ödeyecekler ve her oturumda üç alan testi uygulanacak. Sabah oturumları saat 10.00 ve öğleden sonra oturumları saat 14.30’da başlatılacak.

KPSS başvuru ücretleri, birçok bankanın ATM’si, şubesi, internet veya mobil bankacılığı kullanılarak ödenebilecek. Bu bankalar, Akbank, Türk Ekonomi Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Halkbank olarak belirlendi. Ziraat Bankası’nın yalnızca internet bankacılığı ve mobil bankacılık yoluyla ödeme kabul edeceği başvuru ücret ödemelerinde, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Akbank ve Halkbank’ın tüm banka şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı KPSS sınav başvuru ücretleri öderken kullanılabilecek. Türk Ekonomi Bankası’nn ise yalnızca ATM ve şubeleri kullanılacak.

Haberin Devamı