Gazete Vatan Logo
Magazin Oscar sahiplerini buluyor

Oscar sahiplerini buluyor

Törene kısa bir süre kala hazırlıklar da hız kazandı.

Sinema dünyasının heyecanla beklediği Oscar ödüllerine kısa bir süre kala hazırlıklar da hız kazandı. Sunuculuğunu iki ünlü aktör Steve Martin ile Alec Baldwin'in üstlendiği 7 Marttaki Oscar töreninde birbirinden tanınmış isimler de ödül verecek.

Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanat Akademisi tarafından dağıtılan Oscar ödüllerinin resmi internet sitesinin yanı sıra, sinema sektörünün yayın organları da Oscar hazırlıklarına ilişkin gelişmeleri saat saat duyurmayı sürdürüyor.


Beyazperdenin ünlü komedyeni Steve Martin de son olarak rol aldıkları ''İlişki Durumu: Karışık/It's Complicated'' adlı filmde aynı kadına (Meryl Streep) aşık iki erkeği canlandırmalarına gönderme yaparak, ''Oscar gecesini düşmanım Alec Baldwin ile sunmaktan mutluluk duyacağım'' diye espri yaptı.

Oscar gecesini sunmaktan duyduğu heyecanı dile getiren Baldwin de bunun yaşam boyunca gerçekleşebilecek en harika fırsatlardan olduğunu söyledi.

-OSCAR HEYKELCİĞİ-

Amerikan Film Akademisi'nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick'in ''Oscar Amca''sına benzediği için isminin ''Oscar'' olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelcik ise zorlu bir çalışmanın ürünü.

Boyu 34,29 santimetre (13,5 inç) ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons'ın tasarladığı heykelcik, Los Angeles'lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.

-GECEDE ÜNLÜLER GEÇİTİ-

Ana sunuculuğunu Alec Baldwin ile Steve Martin'in üstleneceği gecede birbirinden ünlü isimler de ödül vermek üzere sahneye gelecek.

Gecenin ünlü sunucuları arasında, Jason
Bateman, Kathy Bates, Steve Carell, Miley Cyrus, Robert Downey J.R., Zac Efron, Tina Fey, Samuel L. Jackson, Taylor Lautner, Tyler Perry, Queen Latifah, Kristen Stewart, Ben Stiller,Barbra Streisand ve Charlize Theron da yer alacak.

Oscar gecesi kadar öncesinde verilecek partiler de ünlülerin akınına uğrayacak. Geçen yıllara oranla bu sene daha fazla Oscar partisi verileceği ifade edilirken, geçen yıllarda grevler nedeniyle az sayıda, katılım oranı düşük ve sönük partilerin yapıldığı, bu yıl ise adeta ''parti bolluğu'' yaşandığı belirtildi.

Bu kapsamda verilecek partiler arasında yarın BevHills Hotel'de gerçekleştirilecek görkemli etkinlik başı çekiyor. Bu gecenin onur konukları arasında, Gabourey Sidibe, Queen Latifah, Zoe Saldana ve Mary J. Blige yer alacak.

Magazin dergisi ''OK!'', yapım şirketi ''The Weinstein Co.'', Goethe Enstitüsü, Sony Classics, ''Vanity Fair'' dergisi, film şirketi Fox, ''Instyle'' dergisi, sinema sektörü yayın organı ''E! Network'' de parti düzenleyecek.

Madonna, menajeri Guy Oseary ve Demi Moore, Oscar gecesinin ardından parti düzenlerken, Elton John AIDS Vakfı da Pasific Design Center'da akşam yemeği verecek.

82. Oscar Ödülleri töreni, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanındaki ülkenin televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı