Gazete Vatan Logo
Magazin Oscar için geri sayım başladı

Oscar için geri sayım başladı

Dünyanın en prestijli ödülü Oscar, yarın Los Angeles’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak

Bu sene Kış Olimpiyatları nedeniyle bir hafta ertelenen 82’nci Oscar ödül törenleri pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 01.00’da NTV ve CNBC-e’den canlı yayınlanacak.

Her sene tam bir şölen havasında geçen, etkisinin birkaç hafta sürdüğü Oscar töreni yarın gece sahiplerini bulacak. Tüm dünyanın kilitleneceği 82’nci Oscar ödül törenlerinin sunuculuğunu bu yıl sinema oyuncusu Alec Baldwin ve ünlü komedyen Steve Martin üstlenecek. Geçen yıl Hugh Jackman’ın dans ve müzikle donatarak izleyenlere keyif verdiği törenlerin bu yıl nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

BAHİSÇİLERE GÖRE KAZANANLAR

Uluslararası 13 bahis şirketine göre Oscar adayları ve kazananlar:

* En iyi film: The Hurt Locker

1991 yılında boşanan James Cameron ve Kathryn Bigelow’un Oscar heykelciği için kıyasıya mücadele vereceği en iyi film kategorisinde Bigelow’un Afganistan’daki savaşı anlatan The Hurt Locker filmi bir adım önde. Bu filmi sinemada çığır açıcı bir deneyim olarak nitelendirilen James Cameron’ın Avatar’ı takip ediyor. Quentin Tarantino’nun Nazi döneminde geçen kurgu filmi Inglorious Basterds bu ikiliyi zorlayarak heykelcik için yarışacak.

* En iyi erkek oyuncu: Jeff Bridges (Crazy Heart)

Bridges’in Crazy Heart filmindeki rolüyle en iyi aktör kategorisinde ödülü almasına kesin gözüyle bakılırken, Türkiye’de Aklı Havada adıyla vizyona giren Up In The Air ’in başrol oyuncusu George Clooney, Bridges’in en büyük rakibi olarak görülüyor.

* En iyi kadın oyuncu: Sandra Bullock (The Blind Side)

The Blind Side filmindeki rolüyle bu yılın Altın Küre ödülünü alan Sandra Bullock Oscar heykelciğinin de en büyük adayı olarak görülüyor. Evinde iki Oscar heykelciği bulunan Meryl Streep, Julia and Julia filmiyle üçüncü heykelciğine ulaşmak için Bullock’ı zorlayacak. Genç oyuncu Carey Mulligan’ın en iyi kadın oyuncu kategorisinde dişli rakiplerini zorlaması bekleniyor.

* En iyi yönetmen: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)

Eski karı kocayı karşı karşıya getiren en önemli kategori olan en iyi yönetmen dalında Bigelow’un eski kocası James Cameron’ı geride bırakıp Oscar ödülünü kazanacağı tahmin ediliyor. Avatar’ın yönetmeni Cameron’un Bigelow’u zorlaması düşünülürken ikiliyi aykırı yönetmen Quentin Tarantino takip ediyor.

* En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christopher Waltz(Inglorious Basterds)

* Plase: Woody Harrelson (The Messenger)

* Sürpriz: Stanley Tucci(The Lovely Bones)

* En iyi yardımcı kadın oyuncu: Mo’Nique(Precious)

* Plase: Anna Kendrick(Up In The Air)

* Sürpriz: Vera Farmiga (Up In The Air)

* En çok ödül alan film: Avatar

* Plase: The Hurt Locker

* Sürpriz: Tie

Trendus Oscar’ın perde arkasını yayınlıyor

A+ moda dergiciliğinde yer alan editoryal kaliteyi web ortamında interaktif bir şekilde okurları ile buluşturan Trendus.com, 82. Oscar Ödül Törenleri’nin hiçbir yerde bulunmayan görüntülerini yayınlıyor. Yapılan lisans anlaşmasıyla Türkiye’den sadece “Trendus. com”un yayınlama hakkına sahip olduğu, özel kırmızı halı görüntülerinden, kimsenin giremediği özel Oscar partilerine dek bir çok “exclusive” görüntü Trendus.com’da olacak. Türkçe altyazılı özel Oscar videolarını ve daha bir çok özel detayları bugünden itibaren Trendus.com’da izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı