Gazete Vatan Logo

Ortadoğu’dan ‘birleşme’ teklifi var

TATLI ve baklava sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, baklava sektörünün tüm Türkiye’de başarılı şekilde büyüdüğünü, ancak kalite açısından ve hileli mal kullananlar sebebiyle bazı zorluklar yaşandığını anlattı. Güllü, şu anda fıstığın kilosunun 80 lira, Urfa tereyağının kilosunun 40 lira olduğunu aktararak, fedakarlıklar içinde fiyatı çok yükseltmeden bu işi yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Gerçek Antep baklavasının kilosunun 15-20 liraya satılmasının mümkün olmadığının altını çizen Güllü, minimum maliyet ve daha düşük kâr marjıyla yapıldığında ürünün fiyatının ancak 35 liraya inebileceğini belirtti.

Faruk Güllü, “Master franchise görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Ortadoğu’dan birleşme için ciddi talep alıyoruz” dedi. Yurtdışı çalışmalarına da değinen Güllü, Alman marketlerinde baklava satışı konusunda görüşmelerinin devam ettiğini, Almanya’da tesis kurma düşüncelerinin bulunduğunu ve birkaç yıl içinde çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Rusya, Almanya, Katar, Kuveyt, ABD ile master franchise görüşmelerinin devam ettiği bilgisini veren Güllü, özellikle Ortadoğu’dan birleşme için ciddi talep aldıklarını açıkladı. En doğru yatırımcıyı seçerek hareket etmek istediklerini belirten Güllü, “Markamızı onlara vermek sorun değil ama marka bizim ürün bizim, know how bizde. Bizim o işi kurup işletmemiz lazım. ‘Markayı ve tabelayı verdik siz orada açın işletin’ gibi bir düşüncemiz kesinlikle yok” diye konuştu.