Gazete Vatan Logo
Magazin Orta ‘yol’ bulundu

Orta ‘yol’ bulundu

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin desteğiyle inşa edilmesi planlanan otoyol, daha önce üzerinde tartışılan iki güzergahtan da yapılacak.

Orta ‘yol’ bulundu

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak Üyesi Bakir İzetbegovic, uzun zamandır konuşulan Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi’nde anlaşma sağlandığını duyurdu. İzetbegovic, toplantının sonuçları itibarıyla “tarihi” olabileceğini vurgulayarak, “Büyük çoğunluğu otoyol olacak ekspres yol-otoyol karışımı karayolunun Saraybosna-Zenica-Tuzla-Brcko-Bijeljina-Belgrad ve Belgrad-Pozega-Visegrad-Saraybosna güzergahlarında yapılması ve böylelikle bir tam tur şeklinde olması kararlaştırıldı” dedi.

Türk şirketler yapacak

Proje ile Saraybosna ve Belgrad’ın iki farklı güzergah üzerinden birbirine bağlanacağına dikkati çeken İzetbegovic, hem Sırbistan hem de Bosna Hersek’teki mevcut otoyollar dışında söz konusu güzergahlar üzerinde 350 kilometrelik yeni yol yapılacağını aktardı. Türkiye’nin desteğiyle yapılması planlanan otoyol projesi, 2 yıldan daha uzun bir zaman önce gündeme gelse de güzergah üzerinde anlaşamamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteği ile her iki tarafın da teklifi kabul edildi.

Haberin Devamı