Gazete Vatan Logo

Orman kanunu!

Orman kanunu!

Ormanları korumak ve geliştirmek için kurulan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün ormanlık alandaki ağaçları keserek isminin kısaltması olan OGM yazdığı ortaya çıktı. Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde yer alan Toros Dağları sisteminin en güneyindeki bölümünü oluşturan Nur Dağları eteğindeki ormanlık alanda büyük bir OGM yazıldı. Bu görüntü sosyal medyada çok tepki çekti.

Gelen tepkiler üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı dün resmi Twitter hesabından, “Sosyal medyada konu edilen alan verimli orman niteliğinde olmayan makili bir alan olup, OGM yazısının hemen yanında da bir emniyet şeridi mevcuttur. Makilik alanlar önümüzdeki süreçte ağaçlandırılarak verimli orman niteliği kazanacaktır. Sonbaharda ağaçlandırma çalışması yapılmadan önce yaz döneminde tanıtım maksatlı yazı yazılmıştır. OGM yazısının yazıldığı kısım 18 Temmuz 2014 tarihi itibariyle yangına dirençli boylu servi fidanlarıyla ağaçlandırılmaya başlanmıştır. Göze hoş gelmeyen bu durum derhal giderilecektir” denildi.

Haberin Devamı

Bir de tanıttılar

Ancak OGM’nin internet sitesinde yangın ihbar hattının tanıtımı için ağaçlık alanlara yazılan ‘OGM’ ve ‘ALO 177’ yazılarının fotoğrafları sergilendi. OGM’nin sitesinde, “Isparta Gönen İlçe Merkezi, Burdur Bucak İlçesi Dereağzı Köyü ile Susuz Köyü‘nde ‘OGM’ ve ‘Alo 177’ yazıları yol kenarından görülebilecek şekilde uygulandı. 80 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki ‘OGM’ yazısı Isparta-Afyonkarahisar karayolu üzerine, “ALO 177” yazısı ise Burdur-Antalya ve Isparta-Antalya Karayolu güzergahında iki farklı yerde uygulanmıştır” denildi.