Gazete Vatan Logo

Örgüte istihbarat verdiğini itiraf etti

Eski Albay Ali Türk, ByLock kullanarak örgüte bilgi verdiğini itiraf etti, “Bana örgüt tarafından ‘Adil’ kod adı verilmişti” dedi

Örgüte istihbarat verdiğini itiraf etti

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Ali Türk hakkındaki iddianamede, örgütün askerle bağlantıları ve çalışmalarına ilişkin detaylara yer verildi.

Türk, iddianamede yer alan ifadesinde, FETÖ ile bağlantısının Bursa Işıklar Askeri Lisesinde okurken 7-8 kez örgütten ismini hatırlamadığı bir kişiyle aile evinde görüşmesiyle başladığını itiraf etti. Daha sonra bazı nedenlerle örgütle bağlantısının koptuğunu anlatan Türk, şu bilgileri aktardı:

“Hatay’da 1996 yılında görevliyken yaşadığım bir olay nedeniyle kısa süreli bir bağlantım oldu ancak tekrar koptu. Bana örgüt tarafından ‘Adil’ kod adı verilmişti. Batman’da görev yaptığım sırada, bana 2007 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanının kimlerle oturup kalktığı, vakit geçirdiği, samimi olduğu sivil şahısları sormuşlardı. Ayrıca Batman Petrol Rafinerisine atanan emekli birinin kışlaya geldiğindeki faaliyetlerini sormuşlardı.”

ByLock’u Zakir yüklemiş

Kendi isteğiyle 2014 yılında Beytüşşebap’a gittiğini anlatan Türk, şunları söyledi:“Şırnak’a tayinim çıkınca örgütten Zakir beyle tanıştım. Öğretmen olan Zakir isimli kişiyle, Cizre Havaalanı’ndan şehre geldik. Beytüşşebap’ın uzak bir ilçe olması, yol güvenliğinin bulunmaması, ilçenin çok küçük olmasından irtibatın telefon üzerinden olabileceğini, izne gelip giderken görüşebileceğimizi söyledi. Telefonuma ‘ByLock’ diye bir uygulama yükledi. Bu uygulamayı görüşmelerimizin daha güvenli olacağından yüklemişti. ByLock üzerinden mesaj yoluyla görüştük. Bir mesajda benden Çözüm Süreci hakkında rahatsızlığı dile getirebilecek, basına verilmek üzere korucu isimleri istediler. 4-5 isim numara bildirdim.”

Haberin Devamı