Gazete Vatan Logo

Ordu’da partililerle tartıştı

Muharrem İnce Ordu’ya gelerek CHP İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Osman Güngör ve partililer tarafından karşılanan İnce, parti binasına geçerek basın toplantısı düzenleyip seçimlerde destek istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Muharrem İnce, salondaki bazı partililerle sözlü tartışmaya girince, "Konuşmayayım mı, konuşayım mı konuşmayayım mı? Arkadaşlar her lafa cevap verirseniz ben konuşamam. Ben konuşacaklarımı hatırlayamıyorum. Konuşmak isteyenlere mikrofonu verin o zaman" dedi. CHP İl Başkanı Osman Güngör’ün ve bazı partililerin araya girmesiyle İnce konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Muharrem İnce toplantının sonunda kendisini eleştiren partililere "Uçağa yetişmem gerekiyor" diyerek cevap vermek istemeyince de sözlü gerginlikler yaşandı. Diğer partililerin araya girmesiyle gerginlik yatıştırılırken İnce, makam aracına binerek karayoluyla Samsun’a hareket etti.

ÖNCE DAVUTOĞLU’NU SONRA ERDOĞAN’I GÖNDERECEĞİM
Trabzon’dan Giresun’a gelen CHP Genel Başkan adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Atatürk Meydanı’nda, CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu ve partililer tarafından karşılandı. Parti binasına girişinde alkışlanan İnce partililere, "Partinin aldığı sonuçlardan memnun musunuz, 2015 için umutlu musunuz?" diye sordu, ’Hayır’ cevabını alınca da, "Ben de bu umudun olmadığını görüyorum" dedi.
Partide konuşan İnce, "Ben bu partiye yeni bir umut, yeni bir heyecan olmak istiyorum. Umutsuzluk ve teslimiyet görüyorum. Rize’yi boydan boya Tayyip Erdoğan resimleriyle donatmışlar. Yüzde 85 oy almış. Buraya geldim. Yüzde 66,65 oy yazıyor. Bir yenilgi var ortada. Kimseye sormadan, CHP ile kan uyuşmazlığı olan birini dayattın bize, mecburen çalıştık. Sonra çıktı Recep Tayyip Erdoğan, ‘14’ünü birden gönderdim’ dedi. Tek başına 52 aldı, sen 14 parti 38 aldın. Ben buna razı değilim. Benim isteğim Ecevit’in yüzde 42’sidir" dedi.
Seçildiği takdirde ilk kurultayda genel başkanı bütün üyelerin seçeceğini ifade eden Muharrem İnce, "1 milyon üye gidecek, bilgisayardan oyunu kullanacak ve genel başkanını seçecek" diye konuştu.
İnce parti yönetimine destek açıklaması yapan il başkanlarından 38’inin delege olmadığı için oy hakkı bulunmadığını hatırlattı. Muharrem İnce, "Başınız öne eğdirmeyeceğim, ışıklarınızı erken kapattırmayacağım. Meydanlara çıktığımda önce Davutoğlu’nu sonra Erdoğan’ı göndereceğim"dedi.

Haberin Devamı