Gazete Vatan Logo

Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer toprağa verildi

Uzun süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşen ve Gayrettepe'deki evinde hayatını kaybeden Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer (86), Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi

Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer için ilk tören İstanbul Üniversitesi Rertörlük binasında düzenlendi. Buradaki törene, eski öğrencilerinden Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Muammer Güler, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Milletvekili Masum Türker, İstanbul'daki üniversitelerin rektörleri, öğretim üyeleri, hukuk ve bilim adamları, askeri yetkililer, çok sayıda polis ve üniversite çalışanları ile eşi Merih Dönmezer, kızı Zuhal Çakıroğlu, oğlu Cemal Dönmezer ve torunları Destan, Şölen Çakıroğlu, Fatma Ülkü Dönmezer katıldı.

Rektör ve öğretim üyelerinin konuşma yaptığı törende duygularını anlatan Zuhal Çakıroğlu, "Bugün sadece babamızı değil, dünyaya mal olmuş bir bilim adamını ve bir bilgeyi uğurluyoruz. Bizleri ve tüm öğrencilerini ilkeler doğrultusunda yetiştirdi. Kamu yararını ön planda tutmayı öğretti. Aynı zamanda benim de hocamdı. Babam sivil toplum örgütlerine yardım elini uzatan bir gönül adamıydı" dedi. Rektör Vekili Saylan Akkaya ise, "İstanbul Üniversitesi zor günlerinden birini yaşıyor. Bıraktığı eserler, yaktığı ışık ve yetiştirdiği insanlar teselli kaynağımızdır" şeklinde konuştu.

Törende söz alan Cemil Çiçek de, duygularını şöyle ifade etti: "Onunla ilgili anlatacak çok şeyimiz var. Her canlı bir gün ölecektir. Önemli olan ölüme kadar olan sürecini dolu dolu geçirmektir. İnsanlık için hayırlı şeyler bırakmaktır. Hocamız yaşadığı ömür sürecinde derin izler bırakmıştır. Onun öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum. Yeri doldurulmayacak bir insandı. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ne zaman yeni bir düzenleme yapmaya kalksa ona başvururdu. O da her zaman gelirdi. Rahmetle anacağız."

Tören, duaların okunması ile son buldu. Cenaze daha sonra polis bandosu eşliğinde ve omuzlar üzerinde Rektörlük binasından çıkarıldı. Cenazenin çıkarılışı sırasında gözyaşlarını tutamayan Sulhi Dönmezer'in eşi Merih Dönmezer, "Acıyı beraber azalttık. Mutluluğu beraber çoğalttık. Ona hep destek oldum. Hiç yalnız bırakmadım. Kendisini ilk defa yalnız uğurluyorum" derken, kızı Zuhal Çakıroğlu, "Sanki sırtımı dayadığım duvar yıkıldı" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sulhi Dönmez'ir cenazesi, daha sonra Fatih Camii'ne getirildi. Buradaki törene de Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Vali Muammer Güler, eski milletvekilleri Namık Kemal Zeybek, Meral Akşener, Cavit Kavak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile çok sayıda avukat, hakim, savcı, öğretim görevlisi ve siyasetçi katıldı. Sulhi Dönmezer'in cenaze namazını İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırıcı kıldırdı.

Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer, Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haberin Devamı