Gazete Vatan Logo

Operasyonda flaş IŞİD detayı!

Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki askerlerin tahliyesinin yapıldığı Şah Fırat operasyonunun planlanan süreden uzun sürmesinin nedeninin terör örgütü IŞİD’in yolları tahrip etmesinden kaynaklandığı bildirildi.

İlk etapta 3 saat içerisinde bitmesi hedeflenen operasyonun başlatılması ardından harekete geçen askeri konvoyun geçiş yollarının IŞİD militanları tarafından patlayıcılar ile tahrip edilerek geçişin engellenmek istendiği ortaya çıktı.

Sınırı geçen birliklerin 35 kilometre uzaklıkta olan ve paletli araçların hız yapamaması nedeniyle ortalama 1 saatte ulaşılması hedeflenen bölgeye yaklaşıldıkça, yolların tahrip edildiği belirlendi. Asfalt yolların yanı sıra toprak olan tali yolların da aynı şekilde tahrip edildiği belirlenince konvoyun en önünde bulunan tankların önünde bıçak adı verilen küreme parçası ile yollar geçişe uygun hale getirildi ve gece yarısı türbeye ulaşılabildi.

Geçiş sırasındaki gecikmenin yolların tahrip olmasından kaynaklandığı, bu aksiliğin yaşanmaması halinde ise operasyonun en fazla 3 saat içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği de bildirildi.