Gazete Vatan Logo

Operasyon başka illere de sıçradı!

Operasyon başka illere de sıçradı!

İzmir'de liman ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edilen gruba yönelik beş ilde düzenlenen operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ihaleye fesat karıştırma ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük iddiasıyla yürütülen soruşturmayla ilgili Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi

6 AY TAKİP EDİLDİLER

Liman İşletmelerinde usulsüzlük yapıldığına yönelik bilgiler üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay sonra süren takibinin ardından usulsüzlük yapan kişilerin kimliklerinin belirlenmesiyle operasyona başlandı.



25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu illerde eş zamanlı yapılan baskınlarda, 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Liman İşletmeleri’nin üst düzey yönetici ve memurlarının da bulunduğu belirtildi. Zanlıların ihalelerde ve işlemlerde usulsüzlükler yapıp istedikleri kişilere verilmesini sağladıkları ileri sürüldü. Zanlıların ifadelerinin ardından yeni kişilerin de gözaltına alınabileceği bildirildi.

İŞTE GÖZALTINA ALINANLAR

İzmir Liman İşletme Müdürü: T.Y.
İzmir Liman İşletme Müd. Yrd: B.B.
İzmir Liman İşletme Müd. Yrd: M.Ö.
İzmir Limanı Terminal Şefi: M.A.
İzmir Op. Müd: İ.O.
İzmir terminal Şefi: H.Ç.
İzmir Liman Operasyon Müdürü: Ş.A.
İşadamları: S.E., G.B.
Bayoğlu Holding: M.C.B.
Memurlar: N.A.; H.B.
Ankara’dan TCDD Liman Eski Daire Başkan Yrd: Ş.Ç.
Ankara DDY Limanlar Daire Başkanı M.Y.
işletmeleri Müdürü: Ş.Ç
Puantör Memur A.O.Y.
İskenderun Liman Müd. Yrd: O.N.
Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde bulunan Van Gölü Feribot

OPERASYON BAŞKA İLLERE DE SIÇRADI

Operasyonun İzmir merkezli olarak eş zamanlı, Ankara, Van, Hatay ve İstanbul olmak üzere toplam 5 ilde yapıldığı, gelen bilgiler arasında.

Radikal’e göre; gözaltına alınan kişiler arasında; Ulaştırma bakanlığına Bağlı TCDD Genel Müdürlüğü’nde Görevli 1 daire Başkan Yardımcısı, İzmir Liman İşletmeleri Müdürü ve İzmir Liman İşletmelerinde görevli müdür yardımcıları, değişik kademeden liman memurları ve ihale alan şirket sahiplerinin bulunduğu ifade ediliyor.

İşte suçlamalar:

Rüşvet almak ve vermek
İhaleye fesat karıştırma
İrtikap
Görevi kötüye kullanmak
Zimmet
Doğrudan temin alımlarına fesat karıştırılması
Nitelikli dolandırıcılık
100'ü bulması bekleniyor.

Haberin Devamı