Gazete Vatan Logo
Magazin Onur Ödülü Eşref Kolçak’ın

Onur Ödülü Eşref Kolçak’ın

4. kez düzenlenen Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’, Türk Sineması’nın yaşayan efsanesi Eşref Kolçak’a verildi.

Onur Ödülü Eşref Kolçak’ın

4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nin ödül töreni önceki gün Sabancı Kültür Sitesi’nde yapıldı. Gecede, Türk Sineması’nın efsane isimlerinden Eşref Kolçak’a ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verildi. ‘Sinemanın Çınarları’ ödülleri ise Bahar Öztan, Itır Esen ve Can Kolukısa’ya takdim edildi. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Itır Esen, görüntülü mesaj yolladı. Bu yılki teması Bollywood olan festivale, ünlü yapımcı Vivek Singhania, yönetmenler Brahmanad Singh, Sharat Katariya, Sanamjit Singh Talwar, Habib Faisal ve Kanu Bahl gibi sanatçılar da katılarak destek verdi.

Festival kapsamında yapılan yarışmada ise En İyi Animasyon Film Ödülü, ‘Guguk Kuşu’ adlı eserle Can Erkan ve Salih Toprak’a, En İyi Belgesel Ödülü ‘Rağmen’ adlı eseriyle Emre Karapınar’a, jüri özel ödülü ‘Dışarıdakiler’ adlı eserin sahibi İbrahim Eren’e verildi.