2016 Çeşme’si...

2016 Çeşme’si...

Geçtiğimiz hafta Bodrum’daki taze keşiflerimizden bahsetmiştik. Şimdi ise sıra Çeşme, Alaçatı bölgesinde. Evvelki senelerdekine nazaran, bu sezon birtakım değişiklikler yapılmış yörede. Elimizden geldiğince, her yeri baştan tanımaya çalıştık. Ziyaret sebebimiz de, Bestyle dergisinin ‘Get away’ mottolu organizasyonu olunca, eğlencenin yeni kalıplarını öğrenmek çok daha kolay oldu.

Rakiplerini sallayacak bir partiye katılmakla, Tuana Büyükçınar defilesi izlemekle, adını hiç duymasam da muazzam meyhane müzikleri çalan bir DJ’i dinlemekle kalmadık, ziyaretçileri bekleyen sürprizleri de öğrendik.

Mekanlara geçmeden önce, ilk defa konakladığım Alkoçlar Exclusive Alaçatı Hotel’i atlamak istemiyorum.

5 yıldızlısından, butik otellerine belki yüzlerce kalacak yer var bölgede. Fakat her sene ziyaret ettiğim tatil diyarında, hiç bu kadar kalifiye bir adreste vakit geçirmemiştim.

Hem modern ve temiz odalara, hem de dilerseniz otelden çıkmanıza bile gerek kalmayacak kadar bol imkanlara sahip. Gündüzü geçirmek için yol katettiğiniz ‘Beach’ konseptlerinden, hiçbir eksiği yok plajının.

Haberin Devamı

Yemekleri ve servisi de oldukça iyi. Gece gezmelerini seviyorsanız, eğlence merkezlerine yakınlığı da büyük avantaj...

‘İlla ki dışarı çıkacağım!’ diyorsanız; fazla geç saatlere kalmamanızı öneririm. Zira, merkezde kapanış zamanları öne çekilmiş. Eskiden de belediye tarafından, fazla uzatılmasına izin verilmiyordu. Ama bu sezondan itibaren iyice sertleşmiş kurallar.

2016 Çeşme’si...

Saat 02:00’dan itibaren, hiçbir mekanın açık kalmasına izin verilmiyor. Alaçatı köy merkezinin, dokusunu koruma amaçlı alınmış karar. Yerlisinin şikayetlerini göz önüne alırsak, pek de yanlış sayılmaz. Çünkü iyileri kadar, oraların tarzını bozacak işletmeler de yok sayılmaz!

En yeni yıldızı parlayan adres, ‘Cura’ olmuş. Seneler içinde kalıplaşan mekanlar arasına, adını hızlıca yazdırmışa benziyor.

Burası da merkeze çok yakın. Lezzetli bir mutfağın ardından bar ürünlerinin sunulduğu, şık bir avlu. Kışın da açık olması, semtlilerin kabullenmesini sağlamış. Görülecek yerler listesine alınması şart.

Haberin Devamı

Geç saatlere kadar devam etmek isterseniz, ‘Port’ tarafına gitmeniz gerekecek. Şimdilik tek açık mekan ‘Öküz’. Merkezde kapanmalar başladıktan sonra, herkes kendini oralara atıyor. Önümüzdeki ay içinde, Tren, Zilly gibi işletmeler de açılınca, liman yine binlerce müşterisini ağırlayacaktır.

Bunların hepsinin yanında, diğer işletmeler de duruyor elbette.

SoleMare’de akşamüstü eğlenceleri, House44’deki Türkçe müzikler, Before Sunset’de boyalı partiler, Göz Lounge ve diğerleri, yeni sezonda tam gaz devam ediyor olacaklar.

DİĞER YENİ YAZILAR