Bölgesinin yıldızı

Bölgesinin yıldızı

Taksim-Şişhane hattı, malum üzücü olaylardan ötürü, oldukça düşüşe uğradı son zamanlarda. Tıklım tıklım gördüğünüz insan manzaralarından, kapılardaki kuyruklardan eser kalmadı. Fakat birkaç senesini doldurmuş, müdavimlerinin ayağının kesilmediği yerler de yok değil. Baylo Bistro Bar, bunların önde gelenlerinden...

Neredeyse bütün mekanlar sinek avlama moduna girmişken, burası daimi müşterisiyle yine doluydu son ziyaretimde. Ben henüz yeni açıldığını zannederken, 4. senelerini doldurduklarını öğrendim. Küçük, şirin, samimi bir restoran-bar burası... Eli lezzetli bir mutfak şefi, bir de yaratıcı barmene sahip... Açıldığından beri değişmeyen bar şefinin, Baylo’ya özel karışımlarını deneyin derim.

Yabancı mutfakların, yerli damak tadına uygunlaştırılmasına alışığızdır. Fakat burada, Türk mutfağının lezzetlerini, dünyadaki usullere göre pişiriyorlar. Kuzu inciği, Fransız soslarına benzettiğim harmanlarla hazırlamışlar. Son derece zengin seçenekleri de mevcut. Anlayacağınız; uğramanızı tavsiye ederim. Zaten bu dönemde yaptığı işle de, gidilesi bir mekan olduğunu ispatlıyor.

Haberin Devamı

Zorlama İtalyan

Bölgesinin yıldızı

Karaköy’de yeni keşifler yaparız diye yola çıkıp, hüsranla evimize döndüğümüz bir noktadan bahsedeceğim size; Paps Italian... Çok farklı, lezzetli bir mekan olmadığı gibi, ekibinin burnu havada halleri de cabası. Saat 20.30’a rezervasyonu yapılmış masamıza, 9’a doğru ancak oturabildik. Bir kısmımızın ayakta beklemesinden, hiç de rahatsız olmuş gibi bir halleri yoktu. Yemek boyunca ise, asık suratlı garsonlara sipariş vermeye bile çekiniyorsunuz. Artık İtalya’da nereleri görüp benzemeye çalışmışlar bilmem ama, pek başardıklarını söyleyemem. Hiç değilse, ‘Diğer unsurları tam oturmuş olsaydı!’ demeden geçemiyor insan. Biraz güler yüz, çok kabahati kapatabilirdi halbuki...

Havadisler

Bölgesinin yıldızı

- Ali Ocakbaşı, yalnızca deniz manzaralı lokasyonlara şube açma kararı almış. Karaköy’den sonra Gümüşsuyu’na da, denize dümdüz bakan, teraslı bir dükkan açtılar. Kebap kültüründe, bu kriteri koymak cesaret ister. Lezzetli markadırlar, tutturacaklarını düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Bu yaz Reina’nın içine yeni bir marka daha giriyor; Goya... Mekan, henüz açılmasına rağmen, bu sezon Karaköy’de büyük yükselişe geçmişti. Yeni restoranlarının yanı sıra, bir de ‘Cave by Goya’ adıyla, Afterclub açacaklarmış.

- Kadıköy de eğlence konusunda geride kalmayan bölgelerimizden... Dorock XL adını taşıyan, bir konser alanına sahip... Neredeyse her gün başka sanatçının sahne aldığı takviminde, Athena, Erkin Koray, Duman, Feridun Düzağaç gibi birçok isim yer alıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR