Gezmenin yeni tarzı

Mesele gezip tozmak olunca, hemen aklınıza bir restoran ya da bara gitmek geliyor, değil mi? İyi hoş da, gittiğimiz yerlerde bir takım faaliyetlerle de karşılaşsak daha keyifli olmaz mı? Lucca, bu konunun önde gelenlerindendir. Neredeyse her hafta, mekana renk katacak bir harekette bulunuyorlar. Sanatsal faaliyetler ya da özel tadımlar, bitmek tükenmek bilmiyor.

Gezmenin yeni tarzı

Son aktiviteleri ise butik bir resim sergisi kurmak oldu. Tuğba Hacısüleymanoğlu’nun eserleri, bir ay boyunca mekanda teşhir edilecek. ‘The Woman Inside Me’ sloganıyla hazırlanmış olan serginin, yarısı ilk günden satılmış bile! Genç ressam, oldukça modern ve tam Lucca’ya dekor gibi oturan bir seri hazırlamış. Zaten kültürel hiçbir olaya pek katılmayan bir halk olduğumuz için, böyle birleşmeler sanata hoş bir yönlendirme sağlıyor. Yemeğe gitmişken, bir yandan da genel kültür sahibi olmak hoş olmaz mı? Ne dersiniz?

Filmler de partiliyor

Devasa bütçeli Hollywood filmlerinin, bir o kadar masraflı tanıtım partilerini dinledik durduk senelerce... ‘Bir gün bizde de bu sektör gelişir mi?’ diyerek, iç geçirdik. Uzun seneler boyunca, tepsi içinde birkaç kanepe dağıtmaktan öteye gidemiyordu bizim organizasyonlarımız. Fakat bir süredir, birkaç yabancı yapımın atılımları da olmuyor değil.

Haberin Devamı

Gezmenin yeni tarzı

Örneğin bu hafta, ‘Batman V Superman’ filminin, uzun süre konuşulacak bir yerli organizasyonu yapıldı. Karaköy Goya’da gerçekleşen geceye onlarca ünlü isim katıldı. Mert Vidinli hazırlamış eventi ve DJ kabininde Doğuş Çabakçor vardı. İsimler iyi olunca, gece de iyi oluyor haliyle... Ve elbette ki, filmlerin de partilerin de, ziyadesiyle konuşulmasını sağlıyor. Darısı sıradaki organizasyonların başına!

Havadisler

- Arnavutköy’e yeni bir mekan daha açıldı; Countess... Adres, Level ve Levendiz Meyhanesi’nin sahiplerinin yeni mekanı. Bölgede üçüncü işletmelerini açan grup, oraların bütün yeme, içme, eğlence hayatını elinde tutacak gibi duruyor.

- Karaköy Cano, iyiden iyiye canlı müzik dükkanına döndü. Yeni sahne isimleri ise İrfan Özata. Çarşamba günleri sanatçıyı dinlemeye gidebilirsiniz. Bilmeyenler için detay verelim; İrfan, Fettah Can ile uzun yıllar çalışmış kaliteli bir müzisyendir...

Haberin Devamı

- Hovarda da Türkçe canlı müzik yapmaya başlayanlardan. Murat Akgün, ‘İmparator Şarkılar’ sloganıyla, değişik bir repertuar hazırlamış. Çarşamba günleri, sahnesini izlemek üzere gidebilirsiniz...

- Bu hafta, ‘Müptela’ adıyla yeni bir restoran açıldı Pera bölgesinde... Konsept, ocakbaşı-meyhane olarak hazırlanmış. İlk defa bu konseptin, bir teras katında sunulduğunu duyuyorum. Kısa zamanda ziyaret edip, eleştirilerimi paylaşacağım...

DİĞER YENİ YAZILAR