Zorlama AVM

Zorlu Center, alışveriş merkezi olarak pek de beğendiğim bir yer değildir. Zira ne mimarisi düzgündür, ne de yeterli kitleyi yakalayabilmiştir bana göre... İlk gezmeye kalktığım günü hatırlıyorum da, tam bir keşmekeş içinde hissetmiştim kendimi... Kapalı alanını karışık ve markalarını da ‘Zorlu’ ismine yakışır bulmamıştım.

Fakat giriş katındaki açık bölümü, AVM’nin adını kurtaracak gibi duruyor. İyi sayılacak restoranlar da, mağazalar da bu katta...

Bravo Cantinery

Zorlu’nun iyilerinin başını, Cantinery çekiyor. Mekan gezmelerinin en zayıf günü olarak görünen Pazartesi günleri bile dolu olması, uzun zamandır dikkatimi çekerdi... Geçenlerde ilk defa deneme şansım oldu ve bu durumun tesadüf olmadığını farkettim. Personelin her şeye hakim olması, yemeklerin lezzeti ve nazik servis tarzları sizi cezbetmeye yetiyor...

Hollywood yapımı filmleri hatırlayın; salonla son derece ilgili, tatlı bir hanımefendi mutfak şefi vardır... Sipariş verirken yardımcı olur, ardından eleştirilerinizi alır. Ve çok belli ki her fırsatta personelle toplantı yapıp, yeni menüyü tanıtır... Kendisini daha önce de Bebek Lucca’dan tanıyabilrsiniz; Pelin Çakar.

Haberin Devamı

Mevsimin taze lezzetleri üzerine hazırlanıyormuş mönüleri... Tek doğru malzemesi, getirileceği ülkeden temin edilemezse, o yemek hemen listeden çıkarılıyor. Biz ıstakoz burger, karidesli spagetti gibi deniz mahsülü ağırlıklı yemeyi tercih ettik. (Tavsiye edilir.) Fakat siz yine de damak tadınıza göre, fikir danışmadan sipariş vermeyin derim.

Şehirden havadisler

- Cafe de Paris, Nişantaşı’na şube açmaya hazırlanıyormuş.

- 3 Eylül Çarşamba günü, İrem Derici Eelence’de sahne alıyor.

- Bu hafta itibarı ile Aztek açıldı. Müdavimlerine duyurulur.

- Zilly Pera, 18 Eylül haftası yeni sezona merhaba diyecekmiş.

- Nişantaşı Kav, yeni sezona yeni dekorla girmek üzere kısa süreliğine kapalı.

DİĞER YENİ YAZILAR