Bodrum’un en iyileri

Ramazan da, Bayram da geçti. Vakit tatil vaktidir artık. İlk yazlık yazımızın Bodrum’dan çıkması, son derece olağan olsa gerek. Sizin de hemen aklınıza oralar gelmiyor mu? Muğla’nın bu tatlı ilçesini anınca, bolca farklı bölgeyi kapsadığını bilmek de ayrı konu. Yalıkavak, Gündoğan, Torba vesaire... Saymakla bitmeyen, tek başına bir sürü farklı mekana sahip alternatif var. Yola çıkarken, kesip katlayıp cebinize koyacağınız ‘Gezenti’ tavsiyelerini buyurun efendim.

-Günün en önemli öğünü kahvaltıdan bir türlü vazgeçemem. Seçimim hiç reçellerden, peynirlerden yana da olmamıştır. Türkbükü’ndeki ‘Hoca’nın Yeri’nin çi böreklerini yuvarlamak varken hem de... Gün arası giderseniz de mantıyı tavsiye ederim.

- Yok size ağır gelirse, köy kahvaltısına da gidilebilir. Yalıkavak Havva Ana, kimseyi aç bırakmama iddiasıyla tanınıyor. Burada börek seçenekleri kadar, tüm ürünlerin skalası geniş. Ağaçların arasındaki sefanızı da unutmayın.

- Sıra sıra dizili plajlardan hoşlanmıyorsanız, Moon Beach tercih edilebilir. Aynı isimli otelin bünyesindeki konsept, Yalıkavak’da yer alıyor. Ali-Erkan Ünal kardeşlerin elinden kötü iş çıkmayacağı da malum.

Haberin Devamı

- Olmazsa olmazlardan biri de Gümüşlük Limon. Özellikle Mimoza’nın fahiş fiyatlarından usananlar için biçilmiş kaftan. Lezzetli mezeleri eşliğinde, bir akşamüstü kurun sofranızı. Günbatımına bir de oradan bakın.

-Merkezdeki Marina Yatch Club, can sıkmayan klişelerden. Hele bir de orayla özdeşleşen Fatih Erkoç’u dinlemeden olmaz. Yemeklerini methedecek değilim ama kaliteli müzik dinlenecek nadir adreslerden.

- Yüzde yüz Türkçe müzik dinlemek istiyorsanız; senelerin lideri hala Türkbükü Sess... Dj. Can Parlak hemen hemen hergün setin başında. Salı günleri Serhan Sokulgan rütüeli de İstanbul’daki gibi devam ediyor.

- İster yemeğe, ister eğlenceye gidin ama Agency’e mutlaka gidin! Bir sürü markanın yer aldığı Marina’nın en keyifli mekanı burası bence. Geçtiğimiz sezonun hızıyla devam ederlerse; muhtemelen günaşırı program olur. Lezzetli yemekleri ise cabası...

Haberin Devamı

- Bodrum merkezin popüler barı ise ‘Soprano’s’... Senem-Aykut Gürel çiftinin projesi, DJ müzikleriyle de sahne programlarıyla da revaçta. Hemen marinanın karşısındaki yeri 3. senesini dolduruyor.

- Bu arad zamanını yakalarsanız, Bodrum Kalesi’nde bir konser yakalayın. Fakat önden, oraların meşhuru sebzeli döneri yemeden olmaz. Hızlı bir yemek istiyorsanız, araçlara kapalı alanda balık ekmek de satıyorlar. Parmaklarınızı yersiniz...

Haydi iyi tatiller...

DİĞER YENİ YAZILAR