Zirvedekiler

Koskoca bir seneyi daha geride bırakmak üzereyiz. Onlarca yeni mekana kavuştu İstanbul. Fakat birçoğu, köklü işletmelerin pabucunu dama atamadı. Tecrübeli ekiplerin sağladıkları düzenin önüne geçemedi taze adresler. Biz de geride kalan yılın en iyilerini listeledik kendimizce. Buyrun efendim; ‘Gezenti’nizin gözünden, 2017’nin zirvedekileri...

- İtalyan mutfağı diyince, Papermoon’dan başka bir markaya gitmiyor aklım... Akmerkez var olduğundan beri, aynı yerinde, kalbur üstü servis veriyor. Favori ürünleri pizzaları...

- Fransız yemekleri seviyorsanız, çok fazla seçenek olmasa da, öne çıkan bir restoran var; La Petite Maison... Burası, İstinye Park AVM’nin içinde yer alıyor. Nişantaşı’ndaki lokasyonlarından, çok daha verimli olduklarını söyleyebiliriz.

- Alternatifi en fazla olan, balıkçılardır sanırım. Bana göre Arnavutköy Revma’nın yeri apayrı. Yazın da terasta serin masalar sundular. İcat yemekleri de yok değil. Merak edene, balık iskenderi tatmasını öneririm.

- İş, et ve kebaba gelince, durum çok karışık. Seçim yapmak çok güç. Biraz bölmek gerekirse, şaşlık ve türevlerini en güzel Köşebaşı pişiriyor. Kebapta ‘Zübeyir’ tercih ediliyor.

Haberin Devamı

- Kavacık Bayramoğlu, döner konusunda profesör! Fakat mesele iskender olunca adres değişiyor. Onun üstadı da Levent Garaj... Bursalı ortakların açtıkları restoran, İş Kuleleri’nin arkasında...

- Sushi severseniz, hala Sunset’in eline kimse su dökemiyor. Türkiye’ye ilk sushi barını getirendir Ulus’daki mekan. Elbette çok ekonomik değil. Ama kimse karşılığını almadığını söyleyemez.

- Uzak Doğu’ya geçmişken, Dragon’u es geçmek olmaz. Çin mutfağını en iyi tadacağınız nokta burası. Spesiyal ürünü bana göre ördeği. Lakin siz yine erişteleri denemeden de çıkmayın.

- Eğlenceyi anmadan, andık mı da Sess’den bahsetmemek olmaz. Yüzde yüz Türkçe müzikle, haftanın 6 günü dolup taşıyorlar. Nişantaşı’ndaki kulüpte Can Parlak müzik yapıyor. Salı günleri ise senelerdir süren, Serhan Sokulgan performansı devam ediyor.

- Mahalle barlarının atası Aztek, bu alanda liderliği bırakmıyor. Yüksek sesli müziği, birbirinden lezzetli kalemlerle süslüyor Aztek. 40 yıldır oraya gitmeyi bırakmayan insanlarla tanıştım. Müdavim yeri ararsanız, adres burası...

Haberin Devamı

- Gece saatlerinin bir de canlı müzik tarafı var tabii ki. Hala Günay’ın koyduğu zengin programı kimse organize edemiyor. Gazino kültürünü bir şekilde ayakta tutuyorlar. Eskimiş dekoru ve tarzına rağmen, birinci tercih olarak kaldılar.

DİĞER YENİ YAZILAR