Ramazan ‘Gezenti’si

Ramazan ‘Gezenti’si

Koskoca yılın içinde, sadece en mübarek ay olması değil Ramazan’ın özelliği... Aynı zamanda oldukça şenlikli, 7’den 70’e, herkesin eğlenceli aktivitelere katıldığı zamanlar. Bayram öncesi de şehrin dört tarafında, bayram edası ay boyu devam eder. Nefsimizi kontrol etmemiz amaçlı olsa da, iftar topu atıldıktan sonra, neden her şeyin en iyisini yemeyelim? Değil mi? Buyrun efendim; sizlere bir takım oruç ertesi programları...

- İftariyelik tabaklar, yaklaşık olarak her yerde aynı. Hurmadan çıkıyorlar yola, en ala ara sıcaklara kadar devam ediyorlar. Yalnız ana yemekler değişken tabii... Ritz-Carlton Otel’in seçenekleri pek çeşitli bu sene. Etin kırmızısı, beyazı, köfte halleri vesaire... Mönü hiç fena gelmedi gözüme. Boylu boyunca Boğaz manzarası ise cabası...

- Mübarek ay için biraz pahalı olsa dahi, azıcık lükse kaçan tavsiyeler vermeden de olmaz. Lacivert, yine zengin kuruyor sofrasını... İsimleri oldukça uzun (Keza içerikleri de) envai çeşit atıştırmalıkları var. Ana yemekte ise kuzunun yanı sıra, minekop balığı. Deniz mahsülü isteyeceklere, denize sıfır bu lokasyonda olmanın bedeli 170 TL.

Haberin Devamı

Ramazan ‘Gezenti’si

- Vogue, biraz daha geleneksel duranlardan. Soğuklarda bolca zeytinyağlısı ve salataları var. Devamında içli köfteler, mücverler, tavuk şişler... Tatlıları, katma değer vergisini de hesaplarsak, 150 liraya çıkıyorsunuz.

- Bir de ekonomik seçenek verelim. Karaköy’deki ‘Galata Roof’ 40 liraya oldukça fazla şey sunuyor. Panoramik manzarası ve servis ettiği yiyeceklerin yanı sıra, canlı müzik etkinliği de yapıyorlar. Tayfa İstanbul ve Klasik Türk Müziği Topluluğu, ay boyunca Türk sanat müziği şarkılar seslendirecekler.

- Sheraton İstanbul Ataköy, 99 liralık bir mönü hazırlamış. Bu klasik olan tarzı. Sürprizi ise Babalar Gününe saklamışlar. O güne özel bir ‘Piknik Sepeti’ uygulaması yapacaklar. Bahçede keyif yapılsın diye, piknik sepeti, piknik masası gibi temel ihtiyaçları sağlıyorlar. Anılar canlansın diye bir de top ve ip veriyorlarmış.

- Demirören AVM, çoluğa çocuğa, yetişkine yaşlıya eğlenceler düzenliyor. İftardan sonra, büyükler için, fasıl dinletileri hazırlanmış. Çocuklara ise Hacivat-Karagöz gösterileri... Kısa süre sonra buna benzer adetleri unutacak nesillerden olmasın diye, kapın götürün evladınızı. Teknolojiden evvelki neşeleri de bir tatsınlar. Osmanlı macunları ve şerbetleri eşliğinde geçecek gösteri günü bugün...

Haberin Devamı

- Konu buradan açılmışken söyleyelim; Karagöz ve Hacivat’ın İstanbul’a gelişinin 500. yılındaymışız. Emaar Square Mall, Haziran ayı boyunca gösterilecek bir sergi hazırlamış. Gölge oyunlarına meraklıysanız, çocuk ve yetişkinlere yönelik atölyeler de kurulacakmış.

DİĞER YENİ YAZILAR