Entelektüel kafe

Akaretler Yokuşu’ndan yukarı yürüyoruz. Kahvaltı için mekan arayışındayken, kararını hızlıca veremeyen bizler, vitrini yüzlerce kitapla dolu bir dükkandan içeri atıyoruz kendimizi. Maksat; aklımıza bir yer gelene kadar oyalanmak. Bir de ne görelim, adı ‘Minoa’ olan adres, aynı zamanda kafe görevi görüyormuş. Yokuşun ortalarında, köşede, şirin bir yer burası... Önden siparişinizi verip, boş zamanı da raflar arasında değerlendirebiliyorsunuz.

Favorimiz, avokado püresi üstünde omlet... Patatesli köy ekmekleri, ev yapımı poğaçalar her yerde... Genç, güleryüzlü bir kadrosu var. Ayıp olmasa, akşama kadar vakit geçiresiniz geliyor. Öyle her mağazada bulamayacağınız düzeyde, değişik kitaplarla dolu. Entelektüel takılıp, karnınızı da doyuruyorsunuz. “Bir kahve, olmadı bir çay daha” diye diye, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Maçka’daki taze lokasyon, tavsiye etmeye değer.

Lokal kabuk değiştiriyor

Bebek’in orta yerinde, bir süredir hizmette olan mekandan bahsediyorum; Lokal... Kaptan koltuğuna Candan Topdemir’in oturmasıyla, formatında ciddi oynamalara gidiyorlar. İlk etapta cemiyet hayatını hedefleyen, sert duruşlu bir mizacı varken, yaz sezonuna daha eğlenceli giriyorlar. Tek bir mutfak mantığından çıkıp, her kata farklı konseptler yerleştiriyorlar. Akşamüstü saatlerinde, ‘Happy Hour’ partiler de düzenleyeceklermiş. Yemesi içmesi, her tarza hitabeden, adeta bir mini kompleks halini alacak artık.

Haberin Devamı

Girişi ve -1 katı, yine modern Bebek kafesi... Orta katta ise özel organizasyonlar için ayrılmış bir alanı var. Doğum günü, lansman gibi aklınıza ne geliyorsa, sizin için kapatılmış bir geniş oda görevinde. Terası da olan en üst bölüm, mezeci olacakmış. Bölgedeki en büyük eksiği bu bölüm kapatacak sanırım. Oraların yerlisi de iyiden iyiye sıkılmıştı birbirinin aynı olan mekanlardan. İki tek atıp, muhabbet edilecek doğru düzgün yer yoktu. Hayırlı olsun şimdiden...

Günün programı

Madem yazımız en cafcaflı eğlence gününde çıkıyor, bugüne dair birkaç tavsiyeden kaçınmayalım.

- Frankie’de ‘Black Nights’ mottolu geceler devam ediyor mesela. Sofa Otel’in terasındaki mekanda bu akşam, Ödül&Funk Alaturka ikilisi sahne alıyor. Yemeği de oldukça iyidir buranın... İlk tercihiniz olabilir.

Haberin Devamı

- Yeni diyebileceğimiz bir performans alanı var; Kültüral Performing Arts... Kendini ‘Kültür sanat vahası’ olarak adlandıran nokta, 4. Levent Sanayii’nin orta yerinde. Bu akşam saat 20.00’da, Leman Sam programı olacak. Meraklısına duyurulur.

- İzmir’lilere de güzel haberimiz var. ‘Yeni Bi’ Fest Gazino Geceleri’ni duymuşsunuzdur. Ümit Besen ve Yeliz’in, İstanbul’da başlattıkları konsept programdır kendisi. Turneye çıkmışlar ve bu akşam Swissotel Büyük Efes İzmir’de olacaklar. Ekibe, ‘Anason Orkestrası’ da eşlik edecekmiş.

DİĞER YENİ YAZILAR