Leman kültürü

Sanırım 20 yıl geçmiştir, ‘Leman’ adını birçok alanda duymaya başladığımızın üstünden... Memlekette okumaya, gezmeye, sahne izlemeye dair, bir sürü katılımı olmuştur kültürel anlamda. Sahne derken, öyle herhangi işlerden de bahsetmiyorum. Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi isimlerin, amatörlüklerini attıkları bir idman salonu gibiymiş zamanında.

Şubeleri de oldukça çoğalıyor bu aralar... Son giriş yaptıkları bölge Beşiktaş’da... Çarşının içlerinde, tüm gençlerin takıldıkları mekanların dibinde yeri. Sanırım bölgede, o büyüklükteki tek adres. Kocaman araziyi, her zamanki eğlenceli ‘Leman Kültür’ tarzıyla döşemişler. Sırf millet özçekim yapsın diye duvarları bile var. Bol katlı, balkonlu, teraslı, dumanlı dumansız hava sahalı, adeta bir kompleks.

Yemekleri de baya övgü alıyor. Kendi masamdaki doymak bilmeyen arkadaşlarımın, 2’şer 3’er tabak sipariş etmesi kanıtlar nitelikteydi. Lezzetli kokular içinde, mangaldan taze çıkmış kıvamda ızgaralar servis ediyorlar. Tüm kafe hizmetlerinin yanı sıra, bir de konser alanları var bitişikte. Her türlü eğlence tarzına bir dokunuşları olacak anlayacağınız.

Haberin Devamı

Bir taze daha

Yazık ki düşüşte görünüyor Karaköy’ün modası... Fakat tavrını korur edasıyla yeni ve kaliteli mekanlar da eklenmiyor değil. Son kale ‘Dentro’... İpini koparanın işletme sahibi olma arzusu, kötü günlere gebe bırakıyordu semti. Fakat bu lokasyondakilere benzeyen ekipler, ayakta tutacaktır oraları.

Tarihi bir binayı, dokusunu bozmadan hazırlamışlar. Sıcak bir görüntüsü var. İtalyan ağırlıklı dünya mutfağı servis ediyorlar. Orta katta özel organizasyonlar için ayrılmış salona ve Karaköy’de rastlayamayacağınız büyüklükte bir terasa sahip. Yaz ayları için de sürprizleri olacakmış.

‘Event’leri çıkmaya başladılar bile... İlk partilerini, kendisinin de ilk denemesi olacak olan Ebru Gençoğlu organize ediyor. Önümüzdeki Çarşamba gecesi, yerli yabancı eski şarkıları çalacaklar. Mottoları ise ‘Ya evde yoksam!’ Mesela ben partide olacağım.

Havadisler

- Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında, yeni bir Azerbaycan lokantası açıldı. ‘Z?f?ran’ adını taşıyan restoranda, ünlü şef Stalic Khankishiev’in de parmağı varmış.

Haberin Devamı

- Cibali’de Rezan Has Müzesi ziyaretinizi bekliyor. Kapalıçarşı kültürünü yaşatmak üzere düzenlenmiş. Çoğunlukla tarihi kuyumculuk parçaları sergileniyormuş.

- Bu seneki ‘Boat Show’, beklentileri karşılayamadı. Fuar ve özellikle araç meraklılarına, ‘Messe Frankfurt Istanbul’ elinden çıkma ‘Motobike’ı tavsiye ediyoruz. Etkinlik, İstanbul Fuar Merkezi’nde...

- Ataşehir’in batı bölümünde, ‘Afife Meyli Lokanta’ açıldı. Ege mezeleri sunuyorlar. Cumartesi günleri ise Bülent Özdemir ve Hande Dönmez sahne alıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR