2016’dan 2017’ye

Geride bıraktığımız yılda yeni adresler de açıldı, uzun zamandır hizmet vermeye devam eden işletmeler de vardı. Kimi başarılıydı bunların... Kimiyse ilk günden topu attı. Peki bu noktaların önümüzdeki seneye yansıması nasıl olacak? Umarım ‘Gezenti’nizin süzgeçi, 2017 gezmeleri için iyi bir kılavuz olacaktır sizlere...

- Her ne kadar duayenler listesinin başını çekse de, ‘Şamdan’ bir türlü eski havasını yakalayamadı. Ne yazık ki toparlayacak gibi de durmuyor. Tabii ki ‘Batar, kapanır!’ demiyoruz! Fakat o şatafatlı zamanlarına dönebileceğini sanmıyorum.

- Bunun yanında, bir o kadar köklü olan ‘Aztek’ efsanesi devam ediyor. Parmak yalatan yemeklerinin yanına, eller havada eğlenceleri koyduğundan beri tek gününü boş geçirmiyor.

- Zamanının ‘Discorium’, ‘Studio54’, ‘Airport’ gibi diskolarının tahtına ‘Klein’ çoktan oturdu. Binlerce müşteriyi birlikte eğlendirebilme becerisini iyiden iyiye tekeline aldı. Yeni yılda da benzer bir marka açılmayacak diye biliyorum. Alanının şampiyonluğunu bırakmayacaktır.

Haberin Devamı

- İçinde ‘Kozmonot’, ‘Kamu’, ‘Mahalle’ vesairenin olduğu Topağacı, tüm yılı Arnavutköy’deki taze modayla mücadele ederek geçirdi. Ama bu mücadelenin uzun süreceğini zannetmiyorum. ‘Alexandra’, ‘Any’, ‘Whisper’, ‘Hudson’, yaz yaz bitmiyor bölgeyi saran yeni markaları... Bir cephe de boydan boya balıkçılarla dolu olunca, semtin ağırladığı insan sayısının önü alınamıyor. Mahalli eğlence tarzının temsilcisi Arnavutköy olacaktır.

- Asmalımescit’le başlayıp, bölge bölge soğuduk Beyoğlu’ndan... Bunun başlıca sıkıntısı terör olayları oldu elbette! Ta ki Ortaköy hadisesi yaşanana kadar... Ne yazık ki gördük, böyle elim olaylar her yerde yaşanabiliyormuş. Taksim hattına az da olsa geri dönüş olacaktır diye öngörüyorum. Tabii ki zaman içerisinde...

- Bu hafta Hayal Kahvesi’nde ilk konserlerini veren, bir müzik grubu kuruldu. Yeni yılda bolca adını duyacağımızı düşündüğüm isimleri ‘Oturulur Konuşulur’... Oyuncu Celil Nalçakan, Güvenç Dağüstün, Selçuk Basa ve Burçin Büke’den oluşuyorlar. Alternatif tarz da değilse de, farklı bir tavırda müzik yapıyorlar. Sıradaki programlarını iple çekiyorum.

Haberin Devamı

- Kalburüstü sofraların önde geleni yine ‘Sunset’ olacak mutlaka... Fakat bu kez tek başına değil. Öncelikle en iyi rakiplerinden biri, İstinye Park’daki yeni adresiyle ‘Xuma’... Hemen ardından Ortaköy’de bu su sezon açılan ‘Capricorn’ geliyor. Geçen yıllara nazaran en çok gözden düşen ve hatta sonu yaklaşan lokasyon ‘Vogue’ oldu. Bir yıl daha ayakta kalır mı bilemem!

DİĞER YENİ YAZILAR