Şefin seçimi

Şefin seçimi

Sonunda Gümüşsuyu’ndaki yeni yerine taşınan ‘Chef Mezze’yi deneme fırsatı buldum bu hafta. Bugüne kadar hiç gitmemiş olmayı, eksiklik olarak nitelendirebilirim. Zira uzun zamandır, ‘Şöyle bir dükkan olsa da gitsek!’ dediğim her özelliği içinde barındırıyor. Adından anlaşılacağı üzere, yemekler son derece özellikli çıktı. Mezeler kendilerine has yaratıcılıklarla servis ediliyor. Buraya kadar her şey beklendik elbette...

Fakat en keyifli kısmı, mekanın genel tarzı olmuş sanırım. Belli ki usta bir mimarın elinden çıkmış restoran... Oldukça modern ve zevkli döşenmiş. Yazları açık olan teraslarını, camla çevirip manzarayı kaybetmemişler. Müzikler ise eski Türkçe şarkılardan oluşuyor. Sadece kısık sesli yemek şarkıları kıvamında da değil üstelik. Bir vakitten sonra eşlik edip, hatta eğlenebileceğiniz tonda çalıyorlar. Bir yandan eğlenip, bir yandan da lezzetli karın doyurmak isteyenlere duyurulur.

Şefin seçimi

Alternatif kahvaltılar

Özellikle Pazar günlerinin vazgeçilmezidir kahvaltı mekanları... Toplaşıp ‘Brunch’lara gitmek, neredeyse bir akşam yemeği kadar kıymetlidir birçok insan için. Fakat değişik seçenekler olmadan da, fazla rutin olmaya başlamıyor mu sizce de? Sahilde menemene ekmek banmak da zevkli olur illa ki, ama farklı lezzetleri de denemek lazım bence... Örneğin;

Haberin Devamı

- Zuma, Uzakdoğu usulü bir açık büfe hazırlıyor. Japon sokak lezzetleri ve bölgeye mahsus kahvaltılık atıştırmalıklar sunuyorlar. Enfes suşilerinin yanı sıra, birçok farklı teknikle pişirilen kalemleri var. Not: Açık büfe harici, mönüden de sipariş verebiliyorsunuz.

- Galata merkezli Federal Coffee Company, Avustralya’dan transfer kahvaltılar hazırlıyor. Özel çırpılmış yumurtalarını, meyve salatalarını, kahve yanında tavsiye ediyorlar.

Havadisler

- Bugün Ülker Sports Arena’da özel bir organizasyon var. ‘Vivaldianno City of Mirrors’ adını taşıyan konser, büyük deha Vivaldi’nin modern yorumlanmış halini sunuyor. ‘3 boyutlu müzikal’ diye adlandırmışlar. Acaba nasıl bir şeymiş, deneyip göreceğiz.

- Suadiye’deki tarihi çarşı, aslına uygun olarak restore edilmiş. 110 yıllık anıtlar, ‘Suadiye Sanat Atölyeleri’ adıyla halka açılacak. Yarın öğle saatlerinde açılış gerçekleşmiş olacak.

Haberin Devamı

- Beyoğlu bölgesi yeni bir meyhaneye daha kavuşuyor. Sade Meyhane adını taşıyan mekan, bu haftadan itibaren hizmette olacak. Nevzade’nin arka sokağında kalan adresi, Karaköy Muazzam’ın sahipleri Şirvan-Kerem Polat kardeşler işletecek.

- Uzun zaman sonra Seyyal Taner, Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahne alma kararı almıştı. Performansı şenlendiren detay ise programı Kurtalan Ekspres ile birlikte hazırlamaları. Eğlenceli bir ekip oluşmuş bence. Dinlemeye değer.

DİĞER YENİ YAZILAR