Gazete Vatan Logo

Onun da kaseti ortaya çıktı!

Onun da kaseti ortaya çıktı!

Abdullah Öcalan’ın 16 Şubat 1999’da İmralı’da başlayan sorgusunun görüntüleri ilk kez yayınlandı.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 16 Şubat 1999’da İmralı’da başlayan sorgusunun görüntüleri ortaya çıktı. Kasedi ortaya çıkaran isim ise İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey. Özbey tarafından dün İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi’nde yapılan açıklamada, görüntülerde Öcalan’ı sorgulayan ismin Ergenekon davasından tutuklu bulunan emekli Albay Hasan Atilla Uğur olduğu belirtildi.

‘ABD de taşeron kullanır’

Öcalan’ın 3 dakikalık görüntüde zaman zaman gülerek, “Hiç çekinmeye gerek yok. Devlete olarak alet ol demiyorum. Taşerondan ziyade şu var. Buranın kitlesi, bütün altyapısı hazırdır. İran’da, orada, Kafkasya’da da hazırdır. Direkt devlet yapamaz. Şimdi neden çok önemli. Direkt Türkiye’nin kendi gücüyle; halk zordur. ABD bile dünya gücüdür. O bile taşeron kullanır. Başka çaresi yok. Dünyada en büyük güçler bunu yapar. Türkiye ölçülerine göre hiçbir devrimci bunu yapmaz. Hep işbirlikçi derler, uzlaştı, teslim oldu derler. Ama ben yaptım” diyor.

Kıyafetlerinden farklı zamanlarda yapıldığı anlaşılan sorguda Abdullah Öcalan’ın, şu ifadeleri kullandığı da ileri sürülüyor: “Şu ülkede şu tehlike hepsi benim için çocuk oyuncağı. Ortadoğu’da, Avrupa’da, Rusya dahil hangi ülke olursa olsun güçlerin şeyini biraz birleştireyim. Yani dünya nasıl idare edilir. Tek şeyim Apo iyi çalışır, görevini becerir; bu. Bunun bazı küçük, basit olanaklarını isteyeceğim. Şu anda milyonlarca insanı bağlayabilirim bu devlete. Mimar gibi bağlayacağım başka bir şey demiyorum. Kürt olayında, 3,4,5, 10 ülkeye tonlarca istihbarat, bilmem parayla, dev bütçeyle yapamadığını tek başıma kuruş masraf ettirmeden daha da fazla kattırarak devlete ben yürüteceğim.”


Haberin Devamı