Gazete Vatan Logo

Online alışveriş yapmamış!

Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın patronu Jack Ma’dan şaşırtıcı bir itiraf geldi. Ma, bugüne kadar hiç internetten alışveriş yapmadığını söyledi.

Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın patronu Jack Ma’dan ilginç bir itiraf geldi. Ma, kendisinin online alışveriş yapmadığnı açıkladı. ABD’de bir teknoloji konferansında konuşan Ma, “Ben internetten alışveriş yapmam. Eşim her şeyini marketten alıyor. Yengeç alıyoruz, taze yengeçler ve bunun gibi şeyler” dedi.

‘Online alışveriş’ yapmayan Ma, Eylül ayında Alibaba şirketini tarihteki en büyük halka arzla ABD borsasına taşımıştı. Ma, 19.5 milyar dolarlık servetiyle Çin’in en zengin kişisi konumunda. Geçen yılki serveti 7.1 milyar düzeyindeydi.

Apple ile flört

Alibaba CEO’su Jack Ma, ∫irketinin Apple ile finansal ödemeler konusunda iş birliği yapmak istediğini söyledi. WSJD Liveglobal teknoloji konferansında konu∫an Jack Ma, “Umarım birlikte bir şeyler yapabiliriz,” derken, bunun iki tarafın da istediği bir ‘evlilik ’olması gerektiğini belirtti.

Aynı konferansta konuşan Apple CEO’su Tim Cook da potansiyel ortaklıkları görüşmek üzere Ma ile buluşacaklarını belirtti. Apple’ın Alibaba ile ödeme hizmetleri konusunda birlikte çalışıp çalışmayacağına dair detay vermeyen Cook öte yandan Alibaba’nın partnerlik için gereken tüm özelliklere sahip olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Alibaba, PayPal benzeri bir sistem olan Alipay ile 300 milyon aktif kullanıcıya sahipken, Apple da bu ay Apple Pay’i tanıtmıştı.