Gazete Vatan Logo
Magazin Onlar mal değil can

Onlar mal değil can

Tanem Sivar ve Ethem Dirvana çifti köpekleri Django ve Pamuk’un zehirlenerek hayatlarını kaybetmesi üzerine hukuk mücadelesine başladı. Çift, hayvanlarının mal değil can olduğunu vurguladı

Onlar mal değil can

Marmaris’teki yazlıklarında Django ve Pamuk adlı köpeklerini komşularının zehirlediği Tanem Sivar ile eşi Ethem Dirvana, hayvanlar için başlattıkları hukuk mücadelesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıma kararı aldı. Çift, hukukçulardan oluşan bir heyetle hayvanların korunması için yeni bir yasa tasarısı yaptıklarını ve bunu Ankara’ya sunacaklarını açıkladı. Köpeklerinin ailesinin bir parçası olduğunu ve hukukun üstünlüğüne inanan bir aile olduklarını anlatan Sivar “Hamileliğimde bizi korudular, ‘hayvan dostlarımızın daha iyi hayat yaşamasını istiyorum’ dercesine gittiler. Tüm sahipliği ve sahipsiz hayvanların çığlığı olacaklar” dedi. Dirvana ise adalet sistemindeki boşlukların kolluk kuvvetlerinin elini bağladığını ve hayvanlara karşı işlenen cezaların caydırıcı olmasını savundu. Heyet, hayvanların mal değil can olarak kabul görmeleri gerektiğini ifade etti.

O komşu tutuklandı

Çiftin iki köpeğini zehirleyerek öldürdüğü iddia edilen komşuları K.Ü. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Sevgisizlikten oluyor

Basın toplantısına Özge Özder ile Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer de katılarak destek verdi. 12 yıl önce kendi köpeğinin de zehirlenerek öldürüldüğünü anlatan Özer “Sevgisizlikle alakalı bir olay bence. Bu sevgisizlik ülkemizin üzerinde kara bir bulut gibi geziyor. Çocuktan farkları yok benim hala bir köpeğim ve bir kedim var. Hepsi benim kardeşim, arkadaşım” sözlerini kullandı.