Gazete Vatan Logo

Ondex'in piyasa hedefi!

Ontex’in hedefi Asya, Afrika ve Ortadoğu’da annelere ‘En iyi Canbebe’ dedirtmek..

Canbebe, Canped ve Canlady markalarıyla hijyenik bebek bezi, kadın bağı ve hasta bezi pazarında tanınan Ontex, 2010 yılında 1.2 milyar euroya Goldman Sachs Capital Partners ve Texas Pasific Group tarafından satın alındı. Satın almadan sonra Canbebe markası devam ederken kadın pedlerinde Helen Harper markasına geçildi. Türkiye’de iç pazarda yüzde 12 olan pazar payını 15’e çıkarmayı planlayan Ontex, ihracat pazarlarını da arttırmayı ve Canbebe ile bölgesel bir marka olmayı hedefliyor. Ortadoğu, Afrika ve Asya pazarlarında büyüme planları yapan Ontex, Canbebe ile Makedonya, Gürcistan ve Cezayir’de bir numaraya yükseldi. Azerbaycan ve Irak’ta pazardaki ilk 3 markadan biri olan Canbebe, şimdi gözünü Afrika’nın içlerine dikti.

50 ülkeye ihracat yaptıklarını, Libya, Afganistan, Pakistan ve Fas’ta da pazarda hatırı sayılır bir yer edindiklerini söyleyen Ontex’in Genel Müdürü Özgür Akyıldız, “Suudi Arabistan, Umman ve Yemen’e yeni girdik. Şimdi Afrika’nın iç bölgelerine girme hedefimiz var. Kendi satış temsilciliklerimizi oluşturuyoruz. Ürünlerimiz pazara girmeye başladı. Kenya, Etiyopya, Uganda, Senegal, Nijerya gibi ülkelerde ürünlerimizi satmayı planlıyoruz. Bu yıl sonu itibarıyla hedefimiz üretimimizin yüzde 50’sini ihracata ayırmak” dedi.

Ontex içinde Ortadoğu, Afrika, Kafkaslar ve Pakistan’a uzanan bölgeye kendisinin baktığını kaydeden Akyıldız, “Ontex bünyesinde 15 fabrikamız var. Benim sorumlu olduğum bölgede bu yıl 160 milyon euro ciro bekliyoruz. Bunun 90 milyon eurosu Türkiye’den gelecek. Grup olarak Ortadoğu, Afrika ve Asya’ya yönelip oralarda büyüme planları yapıyoruz. Bütün bu planlar da Türkiye üzerinden hayata geçiriliyor. Arap Baharı’nın da etkisiyle o bölgelerde sevilen bir ülke olduğumuz için işleri daha iyi hallediyoruz. İnsanları daha iyi anlıyoruz. Türk malı algısı çok yükseldi” diye konuştu.

2012’nin ilk çeyreğinde başarılı sonuçlar aldıklarına da değinen Akyıldız, iç pazarda yüzde 10 olan büyüme hedeflerinin yüzde 20 olarak gerçekleştiğini, ihracatlarının ise yüzde 40 arttığını kaydetti. Özgür Akyıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu gelişmede Comfort Dry gibi yeni ürünlerimizin payı yüksek. Canbebe Türkiye’de doğan bir marka. 2005 yılına kadar 15 yılda çok iyi bir marka haline geldi. Şimdi hedefimiz Canbebe’yi bölgenin markası yapmak. Vizyonumuz bu ve işimizi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Biz Kenya’da da Libya’da da Türkiye’de de aynı kalitede ürünü sunuyoruz tüketicilere... Bu vizyonumuz sayesinde bölge markası olmaya çok yaklaştık. Bölgedeki her anneye ‘Evet Canbebe çok iyi’ dedirteceğiz. 3 yıl içinde tüm bölgede çok iyi bilinen bir marka olacağımıza inanıyoruz.”

Deneyimli anneler beze servet ödemiyor!

ÖZGÜR Akyıldız’ın verdiği bilgiye göre Türkiye’de çocuk bezi pazarı 350-400 milyon euroluk bir büyüklüğe sahip. Kadın bağında pazar 150 milyon euro civarında. Canbebe, bebek bezi pazarında yüzde 12 pazar payına, Helen Harper ise kadın bağı pazarında yüzde 5 paya sahip. Canbebe, Türkiye’de en iyi bilinen iki çocuk bezi markasından biri. Akyıldız, yaptırdıkları bir araştırmanın deneyimli annelerin Canbebe’yi tercih ettiklerini ortaya koyduğunu vurguladı. Akyıldız, “Anneler ilk bebekte en pahalı ürün en iyidir mantığıyla davranıyor. Ancak deneyim kazanınca görüyor ki Canbebe aynı ihtiyacı görüyor ve bunun için servet harcamasına gerek kalmıyor. Bizim lider markaya göre yüzde 30’a varan oranda uygun fiyatlarımız var” diye konuştu.

Karne hediyesi puzzle

YAZ tatiline hazırlanan çocuklarına hem eğlenceli hem de eğitici bir hediye vermek isteyen veliler için Perre-Anatolian Puzzle, özel ‘Yaz Tatili Puzzle Serisi’ni satışa sundu. Bu özel seriyle aileler, tatilde çocuklarıyla hoşça vakit geçirirken onların dikkat eksikliği ve konsantrasyon bozukluğu gibi problemlerine de çözüm olanağı bulabilecek. Panel Kırtasiye, D&R ve Remzi Kitapevi gibi noktalarda satılan serideki puzzle’ların fiyatı 19 TL ile 34.50 TL arasında değişiyor.

Baştan çıkaran kirpikler için

GOLDEN Rose, hayalinizdeki kirpikler için Maxim Eyes Maskara, City Style Maskara ve Cat Walk Maskara’dan oluşan yeni serisini tüketicinin beğenisine sundu. Maxim Eyes Maskara, dolgunluk ve yoğun kıvrılma özelliği ile dikkat çekiyor. City Style Maskara ekstra uzun, koyu siyah ve kıvrık bir görünüm yaratıyor. Yeni çift taraflı fırçası ile kirpiklerinizi tek tek ayırarak topaklanmayı önlüyor. Serideki her ürünün fiyatı 5.90 TL.

Sütlü üründe hileye dikkat

TÜRKİYE’DE son dönemde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hile yaptığını tespit ettiği şirketleri teşhir etmesi gıda güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi. Üretim aşamasında en çok hileye başvurulan alanlardan biri süt ürünleri. Kervan Süt Ürünleri’nden yapılan açıklamaya göre, maliyeti düşürme adına konulan maddeler yüzünden peynir ürünleri kanserojen madde içerebiliyor. Kervan Süt, tüketicilerin kaşar seçerken dikkat etmesi gereken noktaları ise şöyle sıraladı: “Taze kaşarın rengi sonbahar, kış aylarında beyaz, ilkbahar, yaz aylarında sarı tonlarda olur. Sert ve bıçağa yapışmayacak kıvamdadır.”

Armağan Lambada’yı etek yaptı!

ARMAĞAN Oyuncak, kız çocuklarına özel lambada etekler tasarladı. Birbirinden renkli ve canlı bu etekler deniz kenarında, doğum günlerinde, partilerde ve oyun oynarken giyilebilecek şekilde üretildi. Eteklerin pembe, eflatun, mavi, yeşil ve kırmızı gibi canlı renk seçenekleri var. Tül gibi aksesuarların da unutulmadığı etekler, Armağan Oyuncak Mağazaları’nda satılıyor.

Bikini izi kalmasın

BONESTA Beachwear, rengarenk straplez mayo ve bikini modelleriyle bikine izine son veriyor. Straplez mayo ve bikinilerde bağcıklı olanlar gerektiğinde kaldırılabiliyor. Bonesta 2012 koleksiyonunun çarpıcı modellerinde kum rengi, kırmızı, mavi ve yeşilin tonları yer alırken, vazgeçilmez renk siyah ve beyaz da unutulmamış.

Kızgın kuşlar Toyzz Shop’ta

BİR iPhone oyunu olarak yaratılan ve kısa zamanda beğeni toplayan Angry Birds oyuncakları Toyzz Shop’ta satılıyor. Kızgın yüz ifadelerine rağmen çok sevimli olan Angry Birds peluşlar farklı renk ve boy seçeneklerine sahip. Angry Birds’ü peluş anahtarlık olarak yanınızda taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı