Gazete Vatan Logo

Ölümcül dayakta kasıt yok ihmal var!

Ölümcül dayakta kasıt yok ihmal var!

Ali Rıza Vuran, İstanbul’da kayıp olarak aranırken Şişli’de bir apartman dairesinde 13 Ağustos 2014’te öldürülmüş olarak bulundu. Ali Rıza Vuran’ın ayrılmaya karar verdiği şirketin patronları ve çalışanlarının da aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alınıp tutuklandı. 1,5 yıldır devam eden davada cuma günü karar çıktı.

Patronlarına 21 yıl

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Altar Sarıoğlu’nun “İhmali davranış sonucu Ali Rıza Vuran’ı öldürme’ eylemi nedeniyle 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Altar Sarıoğlu’nu ‘Hürriyeti tahdit etmek’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, Altar Sarıoğlu’nun tutukluluk halinin devamına da karar verdi. Heyet, Sarıoğlu’nun kardeşi Tolga Sarıoğlu’nu da suçlu buldu ve 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklar Ayşe N.Ç., Burak Ç.,Emre E., ve Can K.’nın Kurtuluş E.’nin de beraatlerine hükmetti. 13 ağustos 2014’te muhasebeci Ali Rıza Vuran, Tolga Sarıoğlu’nun ofisinde zimmet suçlamasıyla dövülerek öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Sisi ile gözaltına alınmıştı

Ceza alan Tolga Sarıoğlu, Ergenekon’un 8. dalgasında Sisi lakaplı Seyhan Soylu ile gözaltına alınmış Sisi’nin sevgilisi olduğu öne sürülmüştü.